Backstage

Chef-kok Jannis Brevet stopt na 22 jaar met Inter Scaldes***

Na 22 jaar stopt chef-kok Jannis Brevet met Inter Scaldes, nummer 3 in de Top-100 van Lekker500, in Kruiningen. Jeroen Achtien, afkomstig van Restaurant Sens in Zwitserland, neemt de exploitatie over. 

Het vastgoed is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh dat gaat behoren tot de Pillows Hotels groep. Vanaf midden september 2023 treedt de nieuwe sterrenchef Jeroen Achtien en diens echtgenote Sanne aan. Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes. Achtien is momenteel nog werkzaam bij hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland, waar hij sinds 2018 verantwoordelijk is voor Restaurant Sens**.

Brevet leerde Jeroen en Sanne vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen. Brevet laat weten: “Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen. Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open”, vertelt Brevet. “Pillows Hotels heeft de afgelopen vijf jaar uniek talent aan zich weten te binden. Met de advies- en coaching werkzaamheden voor Pillows Hotels valt voor mij de puzzel perfect in elkaar. Na een mooie carrière met 3 Michelinsterren en 19,5 punten Gault&Millau heb ik het ultieme mogen bereiken en wordt het nu tijd, om mijn kennis over te dragen op de jongere generatie”. 

In het najaar van 2023 zal het restaurant, na een restyling, heropenen met Jeroen en Sanne Achtien aan het roer. Top-chef Jeroen Achtien wordt op dit moment gezien als één van Europa’s grootste opkomende culinaire talenten. Achtien laat weten: “De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie, om samen met Sanne, die kan bogen op ruime hotelervaring in de front-office, een kwalitatief goed concept neer te zetten. Wij voelen, dat de tijd rijp is om voor onszelf te beginnen”. 

Claudia Brevet is vooral heel gelukkig, dat Jeroen en Sanne Achtien de exploitatie van Inter Scaldes overnemen. ”Ik zie in hen onszelf, 22 jaar geleden. Het restaurant bestaat dit jaar 55 jaar en kan een instituut genoemd worden met 45 jaar Michelinster traditie. In 1978 ontving Maartje Boudeling de eerste Michelinster voor Inter Scaldes en in 2018 schreef Jannis de derde op zijn naam. Jeroen en Sanne hebben dezelfde ambities en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten. Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek met een lach en een traan gepaard gaan. Tot medio september zullen wij nog zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten”. 

De redactie van Lekker wenst zowel Jeroen en Sanne Achtien als Jannis en Claudia Brevet alle goeds en succes voor de toekomst! 

Redactie Lekker