Backstage

Cocktail party: 6 feestelijke cocktailrecepten

Hoewel de feestdagen anders zullen zijn dan wat we gewend zijn, maak je er met deze cocktails hoe dan ook een feestje van! Van cocktail tot mocktail en van fris tot zoet, voor ieder wat wils. We delen 6 fijne recepten. Proost!

Hennessy VS – Hennessy Espresso Martini 

 Ingrediënten 

  • 50ml Hennessy VS
  • 30ml Espresso
  • 20ml Koffielikeur
  • 10ml Vanille siroop
  • 3 Koffiebonen
  • Geraspte chocholade

Shake alle ingrediënten over ijs voor ongeveer 10 seconden. Strain in een coupe en garneer met geraspte chocolade.

Belvedere Pure - The Belvedere Air 

Ingrediënten 

  • 45ml Belvedere Pure
  • 20ml Vers citroensap
  • 15ml Honingsiroop *
  • 60ml Amandelmelk
  • 1 munttakje
  • IJsblokjes

Shake alle ingrediënten over ijs voor ongeveer 10 seconden. Strain in een met ijsblokjes gevulde longdrink en garneer met een munttakje.

* Honingsiroop is makkelijk thuis te maken door 2 delen honing en 1 deel kokend water te mengen.

Belvedere Heritage 176 – Belvedere B

Ingrediënten 

  • 50ml Belvedere Heritage 176
  • 20ml Vers citroensap
  • 15ml Honingsiroop *
  • Citroenzest

Shake alle ingrediënten over ijs voor ongeveer 10 seconden. Strain in een coupe en garneer met een citroenzest.

* Honingsiroop is makkelijk thuis te maken door 2 delen honing en 1 deel kokend water te mengen.

The Duchess (mocktail)

‘THE SNUGGY CINNAMON BOMB’ (met homemade kaneelsiroop) 

Let op:

  • 45 minuten bereidingstijd (voor de siroop 300ml) 
  • 5 minuten bereidingstijd voor het mixen 

Ingrediënten 

  • 4-pack The Duchess ‘Botanical’ (of 1 flesje als je alleen geniet)
  • 7 kaneelstokjes (waarvan 4 voor de garnering) 
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker 
  • 240 ml water 
  • 1 tl vanille extract (optioneel) 
  • IJsblokjes

Bereidingswijze

  1. Meng en verwarm in een steelpan het water met de suiker en zorg dat de basterdsuiker geheel oplost in het water. 
  2. Breng dit langzaam aan de kook en voeg vervolgens de kaneelstokjes toe aan de (inmiddels) siroop en laat 30 tot 45 minuten zacht pruttelen. 
  3. Haal hierna de steelpan van het vuur en laat de siroop afkoelen (niet boven de hittebron). 
  4. Verwijder vervolgens de kaneelstokjes en voeg eventueel het vanille extract toe. 
  5. Schenk in vier gin en tonic-glazen de vier flesjes ‘Botanical’ uit en voeg bij elk glas een scheutje afgekoelde siroop toe. Garneer de glazen met een kaneelstokje en voeg eventueel ijsblokjes toe. 

Extra tip: Eventueel overgebleven kaneelsiroop kan je op een koele en donkere plek tot ongeveer 3 maanden bewaren, zo heb je in een handomdraai de feestelijke ‘Snuggy Cinnamon Bomb’-cocktail klaar óf lekker voor door een kop koffie. 

 

Starlino – Starlino Rosé Spritz

Ingrediënten 

  • 1 deel Starlino Rosé 
  • 1 deel Prosecco 
  • 1 deel Soda
  • 1 partje grapefruit
  • IJsblokjes

Schenk alle ingrediënten in een Spritz-glas gevuld met ijs. Garneer met een partje grapefruit.  

Gimber Orange Hottie (mocktail) 

Ingrediënten 

  • 1 deel Gimber
  • 2 delen heet water
  • 2 halve schijfjes sinaasappel
  • 1 takje tijm

Schenk 1 deel Gimber in een glas. Schenk daarna 2 delen heet water in het glas. Voeg hier twee schijfjes sinaasappel aan toe en maak het af met een takje tijm. 

Redactie Lekker