Backstage

Dineer deze kerst in (jouw) stijl

Servetten, kandelaars, servies van je grootouders... Rond de feestdagen halen we vaak letterlijk alles uit de kast. Maar hoe kun je deze items het beste combineren? We gingen te rade bij creative director van Westwing Benelux: Odette Simons.

5 tips om jouw persoonlijkheid in je tafelaankleding naar boven te halen:

  • Kies je kleur: een kleurvoorkeur zegt veel over je persoonlijkheid, elke kleur heeft zo zijn betekenis. Hiermee bedoelen we niet dat je alles in dezelfde kleur moet doen. Je kunt er ook voor kiezen om interieuraccessoires in die kleur toe te voegen en dit zo het thema laten bepalen.
  • Laat je verzameling zien: verzamel je al jaren leuke bordjes, gekke lepeltjes of andere bijzondere vondsten? Laat je hobby zien voor een extra personal touch aan tafel.
  • Erfstukken: belangrijke familiestukken hebben vaak een achterliggend verhaal. Haal dus het servies van je overgrootoma onder het stof vandaan en geef het een speciaal plekje tijdens het kerstdiner.
  • Mix & match: voeg aan items die je al hebt een aantal nieuwe toe. Match je basics met design, durf te combineren en creëer jouw eigen spel.
  • Favoriete bloemen of planten: verse bloemen en planten geven direct sfeer en maken je tafel levendiger en dynamischer.

Odette Simons geeft ook tips om jouw persoonlijkheid in je interieur naar voren te laten komen. Welk type ben jij?

1. Colour blocking

Ben jij vol energie en zelfverzekerd?  Een waaghals die graag randjes opzoekt? Weet jij tegengestelde karakters bij elkaar te brengen voor bijzondere combinaties en een gewaagd contrast? Dan is dit jouw match. Ga voor de gedurfde combinatie rood en roze: het ziet er vrouwelijk uit en samen met zwarte ruit/harlekijn patronen en cartoons ontstaat er een moderne pop-art look.

Tip van Odette: gemengd met goud bereik je een glam-effect. Voeg verse groenaccenten of veren toe voor het ultieme resultaat.

2. Water Colours

Ben jij zo’n ‘go with the flow’-type dat altijd warm en kalm is, maar wild en onstuimig tijdens een storm? Een warm persoon die zorgeloos door het leven gaat en dichtbij de natuur staat? Dan is deze trend wat je zoekt! Blauwe accenten geven wit servies een frisse/koele elegantie. Met verfspatten en penseelstreken creëer je een bijzonder artistieke afwerking.

Tip van Odette: probeer altijd de twee basistonen in evenwicht te brengen. Dit creëert een harmonieus totaalbeeld.

3. Black magic

Houd je van regelmaat en overzicht? Gaat jouw hart kloppen van cleane en minimalistische ontwerpen? Dan past een monochrome tafelsetting perfect bij jou. Zwart servies is de must have van dit seizoen én de ideale tafelpartner voor zijn witte tegenhanger. Dit duo is bijzonder stijlvol met goud en marmer.

Redactie Lekker