Backstage

Het eerste champagnefestival van Nederland

Van 28 tot 30 juni vindt in het Rembrandtpark in Amsterdam het eerste champagnefestival van Nederland plaats: Fête du Champagne.

Tijdens het driedaagse festival wordt het Rembrandtpark omgetoverd tot het Franse boerenland en proef je meer dan 100 verschillende soorten champagnes, crémants en wijn. Op Fête du Champagne vind je champagnes van kleinere wijnboeren, maar ook van bekendere champagnehuizen zoals Deutz en Armand de Brignac. Ieder wijnhuis wordt gepresenteerd op zijn eigen stijlvolle manier.

Fête du Champagne komt 28 tot 30 juni naar het Rembrandtpark in Amsterdam.

Daarnaast wordt er extra aandacht geschonken aan crémant, een mousserende wijn uit andere Franse gebieden dan Champagne. Deze wijnsoort wordt goed vertegenwoordigd op het festival, met crémants uit streken als de Loire, Bourgogne, Elzas en Bordeaux. Naast mousserende wijnen zijn er ook normale wijnen te proeven.

Bovendien kunnen bezoekers zich wagen aan een pot Jeu de Boules, Franse chansons, druiven stampen en champagnequizzen. Ook geniet je bij de aanwezige bistro’s van typisch Franse lekkernijen als confit de canard en foie gras.

Bij je ticket krijg je een coupe glas dat je mee naar huis mag nemen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Luc de Groot
Beeld: Fête du Champagne & iStock, AzmanL

Tags

Champagne, Nederland, Festival

Gerelateerde artikelen