Backstage

Jan en Claudia Sobecki over Tribeca en de effecten van de coronacrisis

Hoe kijken restaurateurs terug op de verplichte sluiting? Wat hebben zij het meest gemist en hoe zien zij de toekomst? Lekker interviewde verschillende restaurateurs om daar achter te komen. Deze keer vertellen Jan en Claudia Sobecki hun verhaal.

De coronacrisis heeft een enorme impact op de horeca, met grote gevolgen van dien. Sinds kort is er weer perspectief en mogen restaurants en terrassen vanaf 1 juni hun gasten weer verwelkomen. Een moment waar restaurants naar uit hebben gekeken en hard naar toe hebben gewerkt. Deze keer vertellen Jan en Claudia Sobecki, van restaurant Tribeca** (nummer 3 in de Top-100) in Heeze, over de effecten van afgelopen periode met de verplichte sluiting van hun restaurant.  

Hoe kijkt u terug op de afgelopen periode? 

Met een zuur en teleurgesteld gevoel: zakelijk is het echt meer dan jammer! We hadden voor dit jaar grote investeringsplannen voor het interieur voor het restaurant, terras en wijnopslag. Dit gaat helaas niet door en daar worden we wel verdrietig van. Alles was klaar om uit te voeren... Helaas zitten we nu diep in de rode cijfers. We hopen dat we het zo snel mogelijk goed kunnen maken en het alsnog ergens over twee jaar kunnen realiseren, want we wilden en konden doorpakken in de totaal beleving! 

Hoe heeft u uzelf beziggehouden de afgelopen 10 weken?

Jan heeft het pand van voor tot achter volledig opnieuw geschilderd, dat was wel een flinke klus. Verder heeft het keukenteam veel kennis opgedaan in de keuken met nieuwe technieken en smaken. Jan heeft samen met zijn souschefs een ochtendrooster gemaakt om vier dagen in de week toch bezig te zijn met ontwikkelingen. Roy en zijn team zijn voornamelijk bezig geweest met wijnspijs combinaties, heel veel wijn geproefd en cocktailontwikkeling. Daar is echt veel tijd ingestoken omdat we merken dat het erg gewaardeerd door onze gasten, zeker de non-alcoholische varianten. Verder zijn wij veel samen met ons gezin geweest in deze gekke onzekere tijd, en dat was wel de troost!  

Wat miste u het meest?

We misten vooral het samen zijn met ons team! De teamspirit, adrenaline, voldoening, gasten, en natuurlijk het werken! Het was wel erg raar om zo lang niet te werken…

Welke aanpassingen heeft u in het restaurant moeten doen om het coronaproof te maken?

Eigenlijk viel de hoeveelheid aanpassingen wel mee, we hebben alleen de sanitaire voorzieningen aangepast met infrarood. Gelukkig hebben we de ruimte in het restaurant voor de 1,5 meter afstand. Met de chefstable missen we wel 60 procent bezetting. Om de zomer door te komen hebben we een prachtige overkapping gemaakt in onze tuin, zodat de gasten veilig buiten kunnen genieten op het terras, met weer of geen weer. Zo kunnen we ook iedereen de 1,5 meter beloven, ook voor grotere gezinnen. Verder hebben we helaas onze à la carte kaart geschrapt, zodat we de 1,5 meter in de keuken enigszins kunnen naleven.

Hoe kijkt u tegen de 1,5 meter binnen de horeca aan?

Service en gastvrij technisch is het gewoonweg niet mogelijk, zeker niet op het niveau waar de verwachting van de gast ligt. Het verzorgen van een diner wordt nu erg onnatuurlijk.

Heeft deze periode uw creativiteit ook geprikkeld? Zo ja, hoe dan?

Absoluut! Zeker in de keuken en met de dranken! Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen. Verder zijn we ook gestart met bouwen van een webshop, zodat we onze branding formule verder kunnen uitbouwen met veel leuke ideeën. 

 

Hoe kijkt u tegen de heropening van uw restaurant aan?  

We vinden het best wel spannend! We hebben toch lang stil gezeten en we starten met een compleet nieuw menu. En we kijken er erg tegenop om onze gasten niet te kunnen bedienen, dat wordt erg ongemakkelijk en we zijn benieuwd of onze gasten dat wel willen?

Wat kunnen gasten die u gaan bezoeken na heropening verwachten?

Gastronomisch gegroeid en service die de gasten van ons gewend zijn en hopelijk met een tijdelijke afstand!

Heeft de afgelopen periode u ook iets goeds gebracht?

Ja, absoluut!!! Wij zijn als gezin weer naar elkaar toe gegroeid, dat was wel even anders vanwege de extreme drukte met de start van Tribeca. Als gezin hebben wij een hele mooie tijd gehad die we nooit zullen vergeten!

Wat hoopt u dat er zal gaan veranderen in de culinaire wereld?

Dat de gastronomie doorgroeit in onze samenleving zodat we nog meer gasten kunnen verrassen met het fenomeen lekker uit eten! 

Redactie Lekker