Backstage

Massimo Bottura is de nieuwe Chef Ambassadeur van illycaffé

Leuk nieuws, want iconische chef Massimo Bottura en illycaffé bundelen hun krachten om kwaliteit, innovatie en duurzaamheid te promoten.

Massimo Bottura is geen onbekende in de culinaire wereld, en is hij wereldpionier op het gebied van smaak. De chef heeft maar liefst drie Michelinsterren op zijn naam staan, en heeft er vanaf dit jaar een extra taak bij als Chef Ambassadeur van illycaffé.

illy Chef Ambassador project

Als internationaal ambassadeur van het illy Chef Ambassador project is het zijn taak om het unieke karakter van de illy-blend binnen de hoogwaardige keuken onder de aandacht te brengen. Voor dit project wordt een handvol Michel-sterrenchefs geselecteerd om een op maat gemaakte koffieblend te creëren. Massimo stapt hiermee in de voetsporen van Niko Romito, Viki Geunes, Antonia Klugmann, Ciccio Sultano, Rupert Blease, Felipe Rodrigues en andere namen uit de internationale culinaire wereld. 

Innovatieve en succesvolle smaakmeesters

"We zijn verheugd het nieuwe jaar te beginnen met deze prestigieuze samenwerking met een grote Italiaanse naam als Massimo Bottura. Hij is een van de meest innovatieve en succesvolle smaakmeesters ter wereld en deelt de kernwaarden van illycaffè: innovatie, duurzaamheid en absolute kwaliteit", vertelt Cristina Scocchia, CEO van illycaffè. "Dit is een geweldige kans om onze koffiecultuur te promoten in de wereld van de haute cuisine en zo een opwaartse spiraal van duurzame kwaliteit te bestendigen".

'Duurzame benadering'

Voor Massimo is de samenwerking ook speciaal, en ziet hij veel overeenkomsten met illy. "Koken draait om kwaliteit – en dat gaat zowel over ideeën als over ingrediënten. Elk menu van Famiglia Francescana richt zich op de manier waarop ideeën vorm krijgen, geïnspireerd door cultuur en nu meer dan ooit gemotiveerd door sociale keuzes. illy's filosofie is gebaseerd op waarden die we delen en waar we sterk in geloven, waarbij creativiteit en kwaliteit worden gecombineerd met een duurzame benadering van voedsel", stelt Massimo Bottura.

Waar kan je het proeven? 

Het eindresultaat zal aangeboden worden als een unieke ervaring aan het einde van een proefmenu aan de klanten van de Osteria Francescana, het Casa Maria Luigia pension, de in Modena gevestigde bistrot Franceschetta58 en het historische Cavallino restaurant.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: illy
Beeld: illy

Tags

illycaffé, Massimo Bottura, koffie, Chef Ambassadeur

Gerelateerde artikelen