Backstage

Na sluitingstijd met: Dennis Middeldorp

Wie zijn de personen achter de schermen die elke keer weer een topprestatie leveren en onze avondjes uit nóg leuker maken? Deze week maken we kennis met Patron Cuisinier Dennis Middeldorp van restaurant Sense in Den Bosch.

Dat culinair Nederland hoge prestaties levert is geen geheim. Toch weten we weinig over diegenen die deze hoge prestaties leveren. De redactie van Lekker duikt daarom regelmatig bij een chef-kok de keuken in om ze in een kort vragenvuur beter te leren kennen. Deze week is dat Patron Cuisinier Dennis Middeldorp die een groot aandeel heeft in het succes van restaurant Sense. Hij kookt puur, creatief en verfijnd, en staat met restaurant Sense in Lekker500 editie 2020 op de drempel van de Top-100.  

Welk keukengereedschap is voor jou onmisbaar? 

‘Als ik kijk naar onmisbaar keukengereedschap in huis, dan is dat denk ik toch de blender. Niet omdat wij deze voor ons diner gebruiken, integendeel zelfs. We gebruiken het in de ochtend regelmatig om groenteshakes en smoothies te maken. Als de blender thuis kapot zou gaan, dan weet ik zeker dat er de volgende dag een nieuwe staat. En dit is iets wat met géén enkel ander apparaat of gereedschap bij ons in de keuken zou gebeuren!’

‘Op de zaak zou dit dan de thermoblender zijn. Dit apparaat neemt veel werk uit handen en er worden dagelijks veel draaiuurtjes mee gemaakt.’ 

Wat is jouw absolute culinaire hoogtepunt tot nu toe? 

‘De Michelinster die we in 2011 kregen was er één om niet meer te vergeten.’ 

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken? 

‘Liever niks wat met eten te maken heeft’ grapt Middeldorp knipogend. 

Met wie zou je graag een keertje willen eten? 

‘Ik heb hierin niet echt een voorkeur. Wat voor mij het allerbelangrijkste is, is eten met mensen die ik lief heb!’

Sense, Den Bosch

Wat voor tip zou jij geven aan jongeren die graag een intrede in de culinaire wereld zouden willen doen? 

‘Doe wat je leuk vindt, en wat goed voor je voelt. Alleen dan sta je in je kracht en kun je tot de max presteren. Kijk ook tegen niemand op, maar probeer vooral te leren van deze persoon. Net zoals dat je niet op iemand moet neerkijken, help deze persoon juist waar je kan.’ 

Favoriete quote: 

Wanneer je respect hebt voor de mens en natuur heb je de meest prachtige tools om te beginnen in dit mooie vak.

Favoriete thuismenu

 

Voorgerecht:    

‘De pompoensoep van mijn partner, lekker pikant met garnituur van spekjes, pijnboompitjes, courgette, kruiden en feta…heerlijk'

Tussengerecht: 

‘Gepocheerd eitje met yoghurt met pul biber. Dit is weer een gerecht van mijn partner, maar wel erg lekker!’

Hoofdgerecht: 

‘Een groenten Tajine op basis van zoete aardappel met schapenyoghurt, couscous en Turks brood’

Dessert: 

‘Dit eten wij eigenlijk zelden thuis maar als er iets op tafel wordt gezet is het altijd zelf gemaakt. Je kunt hierbij denken aan vruchtencake, clafoutis, banoffee en wentelteefjes. Wanneer we het tóch niet zelf maken is het één van de taart(jes) van Pig&Rye uit Tilburg.’

Redactie Lekker