Inspiratie

De nieuwste badkamertrends voor 2023: van natuurlijke elementen tot high-tech snufjes

Wil je de badkamer bij jou in huis maar al te graag een upgrade geven?

Bijvoorbeeld door te kiezen voor een van de prachtige badkamers van Wooning? Dan kun je erg makkelijk de nieuwste trends in het ontwerp terug laten komen. En dat heeft zo z’n voordelen. Je bent daardoor zeker van een trendy badkamer. Maar de badkamer is ook nog eens uitgerust met de laatste snufjes en innovaties. Welke trends je dit jaar zeker in de gaten moet houden, lees je in dit blog.

Pure en natuurlijke materialen maken dit jaar hun intrede  

Scandinavisch, Japandi, industrieel, of klassiek. Het zijn vier voorbeelden van stijlen die erg gewild zijn. Een van de meest opmerkelijke trends tijdens een badkamer kopen, is het gebruik van pure en natuurlijke materialen. Denk daarbij aan aardse kleuren op de muur, luxe eikenhout voor het wastafelmeubel en een waskom van solide steen. De keuze zorgt voor een kalm en rustgevend geheel. Ook geef je hiermee een luxe touch aan de badkamer, waardoor het meteen een mini-oase bij jou in huis wordt.  

Investeer in luxe materialen, zoals het wastafelmeubel en het sanitair  

De badkamer is een van de ruimtes in huis die het meeste per dag wordt gebruikt. Je maakt je klaar voor de werkdag. Je begint er relaxed aan het weekend. En je gaat tussendoor ook nog even naar het toilet. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om in luxe materialen te investeren. Pak elementen zoals het wastafelmeubel en het sanitair goed aan en til de sfeer van de ruimte direct naar een hoger niveau.  

Kies voor een licht kleurenpalet en laat de ruimte optisch groter lijken  

En heb je nagedacht over het kleurgebruik in de badkamer in je huis? Wat opvalt als we kijken naar de trends van 2023, is dat steeds vaker wordt gekozen voor het gebruik van lichte kleuren. Niet alleen kun je dit erg eenvoudig terug laten komen in het sanitair. Maar bijvoorbeeld ook het tegelwerk, zoals de kleur en de vorm, kan daar een erg grote bijdrage aan leveren. Door dit lichte kleurgebruik lijkt de ruimte groter en ruimtelijker en het past erg goed binnen ieder type woning. Breng je toch graag meer kleur aan in de badkamer? Met een ander soort tegeltje op de muur, zoals in een opvallend patroon, kan dit al enorm veel verschil maken.  

Kies voor praktische accessoires, zoals een rekje voor de handdoeken en een grote spiegel  

Heb je eenmaal de indeling van de nieuwe badkamer helemaal uitgestippeld? Dan is het ook een goed idee om meteen voor jezelf in kaart te brengen wat voor soort accessoires de badkamer nog kan gebruiken. Om te gaan voor een rustige en serene uitstraling, is het een goed idee om in praktische accessoires te investeren. Ga bijvoorbeeld voor een handig rekje voor de handdoeken en hang een grote spiegel boven het wastafelmeubel op. Hierdoor merk je meteen dat de badkamer veel meer sfeer krijgt.  

De leukste en mooiste trends shop je in een badkamerwinkel  

Of je nu droomt van een badkamer met de laatste technologische ontwikkelingen of in een luxe uitstraling, in beide gevallen doet het je goed om hier veel inspiratie voor op te doen. Daarom is het altijd een goed idee om de laatste stijlen, kleuren en trends met elkaar te vergelijken in een badkamerwinkel. Hier kun je ook direct een complete badkamer uitzoeken. En zo haal je altijd een perfect en mooi pakket in huis. Hulp nodig bij het uitzoeken van de badkamer van je dromen? In een badkamerwinkel staat altijd een team van ervaren adviseurs voor je klaar. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Pexels

Tags

badkamertrends, high-tech

Gerelateerde artikelen