Eetdagboek Schilo van Coevorde

In deze editie van Eetdagboek vertelt Schilo van Coevorde wat hij op een dag eet.

Schilo van Coevorden is executive chef van het Amsterdamse restaurant Taiko, dat zich in het Conservatorium Hotel bevindt. Net als in zijn restaurant geniet hij thuis het meest van een buitenlandse maaltijd. Zelf gemaakt of zelf gehaald... bij de Chinees.

7:30: Schilo van Coevorden: “Ik begin mijn dag altijd met worteljuice en een getoaste bagel met cream cheese.”

Ontbijt Schilo van Coevorden

11:00: “Voordat de kantine opengaat pak ik snel een warm bruin broodje met ossenworst. Of een getoaste boterham met haring en de fijnst gesnipperde uitjes ooit, gesneden met een heel scherp Japans mes. Ik drink hier graag een glas verse gazpacho bij, zodat ik in ieder geval wat vitaminen binnenkrijg."

Als ik 's avonds thuis eet, eet ik het liefst nasi goreng van de afhaalchinees

15.00: “Rond dit tijdstip krijg ik zin in zoet en scoor ik Amsterdamse Chocolade van Chocolatemakers in onze Pastry kitchen (chocolatemakers.nl). Zij maken heerlijke, échte chocolade op een ambachtelijk manier en leveren dit aan het hotel. Ik wissel chocolade af met pastries van Huize van Wely, een andere favoriet. Huize van Wely maakt alles handmatig in eigen huis en is daarmee de enige in Nederland. Samen met Huize van Wely hebben wij een Conservatorium-pastry gemaakt, met advocaat en witte chocolade.”

18:00: “Wanneer het druk is schiet het avondeten er vaak bij in, maar een lekker bord pasta bolognese met salade geeft me power. Als dit niet lukt, eet ik sushi met tonijn of kingcrab, zonder mayonaise. Tijdens het werk drink ik alleen Evian of Fiji-water, aangezien ik een waterfreak ben die de minuscule verschillen van verschillende bronwaters proeft. Als ik ‘s avonds thuis eet, eet ik het liefst nasi goreng van de afhaalchinees. Of mijn eigen green curry met pandanrijst en vers geraspte limoen.”

Pastagerecht Schilo van Coevorden

00:00: “Als laatste traktatie kies ik voor chocolade van Alain Ducasse uit Parijs. Ik reis daar regelmatig naartoe omdat The Set Hotels, waarvoor ik werk, daar een hotel opent. Ook lekker: twee grote lepels Häagen-Dazs Cookies en Cream.” 

Femke Tolsma

Tags

Schilo van Coevorde, Schilo, Van Coevorde, Recepten, Inspiratie