Inspiratie

Het creëren van een minimalistische keuken op budget 

Heb je al weleens nagedacht over het realiseren van een minimalistische keuken? Dat deze stijl vandaag de dag bijzonder gewild is, is helemaal niet zo vreemd.

Je zorgt voor een rustig en sereen totaalplaatje, de keuken straalt veel luxe uit en is erg praktisch in gebruik. Maar hoe kun je deze luxe stijl creëren als je te maken hebt met een beperkt budget? Waar moet je zoal op letten en hoe weet je zeker dat je in de kosten kunt besparen? Geen zorgen. Om je hierin wat verder wegwijs te maken en voor keuken inspiratie, hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.  

Denk aan het gebruik van lichte kleuren bij jou in de keuken  

Het maakt niet uit of je een grote of kleine keuken hebt. Voor een minimalistische uitstraling is het een goed idee om gebruik te maken van lichte kleuren. Hierbij hoef je niet meteen voor een keuken in het wit te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor aardse kleuren of pastelkleuren. Het gebruik van lichte kleuren versterkt de minimalistische stijl al vanaf het eerste moment.  

Investeer in houten kastjes van goede kwaliteit, maar dan voor een zacht prijsje  

Het belangrijkste van alles? Dat is natuurlijk de basis van de keuken. Om zeker te kunnen zijn van een degelijke kwaliteit, is het een goed idee om te investeren in keukenkasten van hout. Dit zorgt er namelijk voor dat de keuken bestand is tegen intensief gebruik op de lange termijn. Kies ook meteen voor kastjes zonder een naad of bewerking. Door te kiezen voor een strak frontje in de keuken bij jou in huis, wordt de minimalistische look ook verder benadrukt.  

Heb je al een keer nagedacht over het materiaal voor het aanrechtblad?  

De volgende stap is het bepalen van het type aanrechtblad. Dit moet natuurlijk perfect in overeenstemming zijn met de stijl van de kastjes. Ook daar is weer enorm veel aanbod in. Probeer prijzige materialen zoals marmer links te laten liggen en ga in plaats daarvan voor een betaalbaarder alternatief. Je kunt daarbij denken aan kunststof, maar een blad van composiet is bijvoorbeeld ook een erg geschikte keuze. Je kunt je online wat verder verdiepen in alle materialen voor het blad, maar het beste is nog steeds om de materialen een keer in het echt te bekijken in een keukenwinkel.  

Ga voor jezelf na wat voor soort apparatuur je het meest gebruikt in de keuken  

Ook het uitzoeken van de apparatuur voor de keuken is een belangrijk punt van aandacht. Ga daar altijd op een erg kritische manier mee om. Wat voor soort apparatuur kun je nu het beste gebruiken in de keuken? En kun je bepaalde apparatuur misschien nog een keer hergebruiken? Door dit voor jezelf in kaart te brengen, kun je hier ook weer net even wat beter een weloverwogen keuze in maken.  

Hoe meer kastjes, des te hoger de prijs uit gaat vallen  

Eigenlijk is dit meer dan logisch. Hoe meer kastjes voor de keuken je gaat bestellen, des te hoger de prijs uit gaat vallen. Daarom kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een open keuken te realiseren. Hierdoor bespaar je in kastruimte en kun je dus ook nog eens aardig in de kosten besparen. Zo heb je dus weer net even wat meer budget over voor bijvoorbeeld de aankleding van de keuken. En dat is wel zo leuk, toch?  

Heb je weleens overwogen om te investeren in een showroomkeuken?  

Denk je aan het investeren in een nieuwe keuken, dan denk je waarschijnlijk aan maatwerk van een gespecialiseerde keukenwinkel. Maar vandaag de dag bestaat er ook een ander erg slim alternatief. Heb je bijvoorbeeld er weleens een keer over nagedacht om te investeren in een showroomkeuken? Ideaal als je niet zo gebonden bent aan bepaalde formaten en daardoor een showroomkeuken perfect kunt integreren bij jou in huis. Je ziet nauwelijks gebruikerssporen aan de keuken, waardoor het dus haast lijkt alsof je het gloednieuw hebt besteld. Het is dus altijd een goed idee om daar een keer naar te informeren op het moment dat je in een keukenwinkel bij jou in de buurt bent.  

Laat je vrijblijvend informeren in een keukenwinkel en ontdek alle opties die er zijn  

Wil je op korte termijn graag een keer de keuken bij jou in huis goed aan gaan pakken? En kies je maar al te graag voor een goedkope keuken? Dan is een erg logische vervolgstap het brengen van een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt. Je ziet hier meteen wat de laatste trends in de keukenwereld zijn en er wordt graag met je meegedacht. Ook wordt er altijd netjes rekening gehouden met het budget dat je in gedachten hebt tijdens het ontwerpen van de keuken. Zo weet je zeker dat je niet zo snel voor onaangename verrassingen komt te staan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Redactie Lekker