Hotspots

Op deze plekken is het culinair genieten in het Italiaanse Trentino

Een vakantie naar het Italiaanse Trentino is altijd een goed idee, en dan mag een bezoek aan de restaurants Augurio en La Maison de Filip niet ontbreken. Hier vind je op de menukaart traditionele gerechten met een moderne, vernieuwde twist!

In Italië is het al prima vertoeven, maar voor culinaire fijnproevers is de regio Trentino zeker niet te missen. Hier vind je namelijk twee restaurants waar jonge, nieuwe koks aan de slag zijn gegaan en dat proef je al bij de eerste hap. Denk aan authentieke Italiaanse gerechten met een moderne twist en proefmenu's waarmee je de culinaire cucina zeker leert kennen. Daarom zetten we de schijnwerper op twee bijzondere restaurants: Augurio en La Maison de Filip.

Augurio

Het restaurant Augurio wordt gerund door de jonge broers Luca, Mattia en Samuele en vind je het restaurant in het historische centrum van Trento. In dit restaurant is de balans tussen de ingrediënten uit Trentino en nieuwe smaken en combinaties goed te merken, zowel op je bord als in het restaurant. De drie elementen steen, hout en porselein vind je dan ook in veelvoud terug. Of zoals ze het zelf omschrijven: 'Een project dat drie verschillende zielen samenbrengt op één plek." 

Op het menu vind je uitsluitend gerechten die gemaakt zijn van lokale producten en traditionele gerechten, maar worden ze gepresenteerd in een nieuw jasje. Daarbij volgt de menukaart het ritme van de seizoenen, maar is het dankzij hun intelligente microkas ook mogelijk om spruiten, kruiden en groente te telen die op elk moment van het jaar altijd vers zijn. Uiteraard met bijzondere aandacht voor de natuur. 

La Maison de Filip

Bij La Maison de Filip hebben ze de Italiaanse keuken opnieuw bekeken en in een modern en experimenteel jasje gestoken. Het restaurant vind je in het historische centrum van Trento, aan de ultieme foodiestraat Via Suffriago. De eigenaar en de chef zijn beiden onder de dertig en combineren de traditionele keuken met moderne, nationale, lichte en boeiende details. "We proberen unieke en innovatieve gerechten te creëren door kwaliteitsvollere grondstoffen te selecteren op basis van elk seizoen om onze gasten en multi-zintuiglijke ervaring te bieden", valt er op de website te lezen. 

Het restaurant staat bekend om zijn proefmenu's die zijn opgedeeld in drie aardetekens: Lucht (vegetarisch), Aarde (Vlees) en Water (vis). Kortom, hier vind je voor ieder wat wils! 

24062021-CC9A0803.jpg

Naast deze twee restaurants vind je natuurlijk een hoop andere hotspots waar je zeker een vorkje wil prikken. Op naar Italië!

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Trentino
Beeld: Augurio, La Maison de Filip

Tags

Augurio, La Maison de Filip, Trento, Trentino, Italië

Gerelateerde artikelen