Kookboeken

Op culinaire tour door het Noorden

Ga in Het Heerlijke Noorden met Jacques Hermus op culinaire tour door Groningen, Friesland en Drenthe en ontdek de intiemste restaurant, de mooiste ambachtelijke producten en de meest verse producten.

Door zijn ervaring als restaurantrecensent voor Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant weet Hermus als geen ander de beste plekjes te benoemen. In zijn derde boek laat hij je kennis maken met zijn favoriete restaurants, bierbrouwers, banketbakkers en kaasboeren in de meest noordelijke provincies.   

Per provincie worden de beste adressen besproken. Niet alleen de grote steden, maar ook de kleine dorpjes komen aan bod. Bij Bakkerij Boonstra in Akkrum koop je bijvoorbeeld de beste oranjekoek van Friesland. Ook in de culturele hoofdstad Leeuwarden is genoeg te ontdekken op culinair gebied. Zo kun je bij speciaalbiercafé De Markies kiezen uit meer dan 200 verschillende bieren. Geniet in Groningen van een wijntje op het dak van Mr. Mofongo en koop in Yde bij de BijZaak de lekkerste producten gemaakt van honing.

Niet alleen de beste adressen aan het vaste land worden besproken, ook op de Waddeneilanden is namelijk genoeg lekkers te vinden. Als je naar Vlieland gaat kun je een bezoek brengen aan de Kaasbunker, waar vanuit een oude oorlogsbunker kaas verkocht wordt. Op Terschelling koop je bij Cranberry Cultuur Skylge echte specialiteiten zoals cranberry koek, siroop en sterke drank. Op Ameland haal je een potje mosterd bij koren- en mosterdmolen De Verwachting.

Voor een culinaire reis hoef je dus helemaal niet ver te reizen, want met dit boek kan het gewoon in eigen land!

Het Heerlijke Noorden

Jacques Hermus

ISBN 9789059567795

€19,99

Fontaine Uitgevers

Redactie Lekker