Kookboeken

Een nieuwe kijk op koken met groente voor elk seizoen

Voor Zes Seizoenen ging de boer-geworden chef-kok Joshua McFadden met zijn handen in de aarde. Hij schreef een alomvattende ode aan groente.

De titel intrigeert direct: Zes seizoenen? Ja zes: lente, vroege zomer, midzomer, nazomer, herfst en winter. Vier seizoenen is voor Joshua McFadden te beperkend, want een groente kan op verschillende momenten in het jaar een heel verschillend karakter hebben. Met minutieus detail beschrijft hij de verschillende smaken, kleuren en bereidingswijzen van veelgebruikte groentes, en verwerkt hij ze in unieke, uiterst smaakvolle en fotogenieke gerechten. De nadruk ligt aldoor op smaak: welke groentes complementeren elkaar? In wat voor (zelfgemaakte) boter kun je ze bakken voor een unieke smaaksensatie? Er komen smaakcombinaties langs die je niet zag aankomen, bijvoorbeeld in de Frittata van asperges, brandnetels en groene knoflook (lente), of de Koolrabi met citrus, rucola, maanzaad en crème fraîche (winter). 225 vindingrijke recepten met groente in de hoofdrol. 

Joshua McHadden en Matha Holmberg

Zes seizoenen

€35

ISBN 9789000359653

Uitgeverij Spectrum

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Uitgeverij Spectrum

Tags

groente, kookboek, joshua mcfadden, seizoen, lente, zomer, herfst, winter