Kookboeken

Eenvoudig barbecueën met Julius Jaspers

Speciaal voor de mensen die nog niet helemaal weten hoe het werkt rond het vuur is Julius Jaspers terug met zijn nieuwe boek Simple Smart BBQ.

In zijn derde barbecuekookboek heeft Jaspers geprobeerd het zo simpel mogelijk te houden.  Door niet teveel en makkelijk verkrijgbare ingrediënten te gebruiken zorgt hij ervoor dat zelfs beginners zonder veel gedoe een heerlijk gerecht op tafel kunnen zetten. Maar ook als je al meer ervaring hebt met barbecueën kun je genoeg inspiratie halen uit de eenvoudige gerechten in dit boek. Het weinige werk dat de recepten vragen vertaalt zich namelijk naar veelzijdige smaken. Geniet bijvoorbeeld van zalm met dille, limoen en kappertjes of verras je gasten met kalfsfricandeau met parmaham en salie.    

In het boek wordt eerst beknopt meer verteld over de beginselen van het barbecueën. In het kort leer je meer over de basistechnieken en krijg je tips over welke benodigdheden je het beste kunt gebruiken. Na het eerste hoofdstuk over snacks volgt een uitgebreid hoofdstuk over groente;  ook de vege- of flexitariër vindt in dit boek dus genoeg inspiratie voor een vleesvrije maaltijd. In plaats van bierkip kun je bijvoorbeeld de vegetarische versie maken; rode kool met bier.  

Beginner of expert, vleesliefhebber of vegetariër; dit barbecuekookboek hoort thuis in je boekenkast. 

Simple Smart BBQ Julius Jaspers  €29,99 ISBN 978 90 48 844 42 5 Carrera Culinair

Redactie Lekker