Kookboeken

Stamppot anders!

Er zijn van die kookboeken waar je ogenblikkelijk verliefd op wordt. ‘Het grote stamppotboek’ van Werner Drent en Marije Sietsma is er een van.

De vrolijkheid spat van de bladzijden af en dat niet alleen. De creativiteit is ook letterlijk te proeven in de meer dan veertig bijzondere stamppotrecepten met een twist, waarin groente centraal staat. Ze werden bedacht door Werner Drent, die meervoudig wereldkampioen stamppot koken is.

Het grote stamppotkookboek

Saskia Lelieveld nam de fotografie voor haar rekening in dit stamppotkookboek. Behalve dat, wordt je getrakteerd op interessante ‘paspoortjes’ die boordevol tips en weetjes staan van maar liefst meer dan 30 groentesoorten. En of het niet genoeg is bevat het kookboek tal van grappige en eenvoudig uit te voeren experimenten met groenten in de hoofdrol. De schrijfstijl is ongecompliceerd en optimistisch en alleen al voor de grappige illustraties van Helga de Graaf is dit kookboek de aanschaf waard. Echter, dan zouden we de lekkere recepten van Werner tekort doen. De redactie genoot van de geurige ‘taartjes van knolselderijstamppot’ met mosterd en krokante noten en proefde nooit eerder zo’n lekkere ‘nogal perfecte aardappelpuree’. Bijna een understatement. Vinden wij. Culinair journalist Jonah Freud geeft dit kookboek 4 sterren. Wij ook!

Het grote stamppotboek 

Werner Drent en Marije Sietsma

€27,50

ISBN 9789492206206

Uitgeverij Loopvis

Meer kookboeken inspiratie? Klik hier.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Tekst Mieke van Laarhoven
Beeld: Saskia Lelieveld

Tags

Culi, Kookboek, recepten, stamppot, Het grote stamppotboek, Werner Drent, Marije Sietsma

Gerelateerde artikelen