koken met specerijen michiel sloff
Kookboeken

Spice it up met Michiel Sloff

Met kruiden en specerijen komt een gerecht tot leven, betoogt Heel Holland Bakt veteraan Michiel Sloff in zijn nieuwe kookboek Smaakmakers.

Met kruiden komt een gerecht tot leven, betoogt Heel Holland Bakt-veteraan Michiel Sloff in zijn nieuwe boek Smaakmakers. In zijn smaakvolle kookboek/naslagwerk probeert hij de lezer wegwijs te maken in de ogenschijnlijk complexe wereld van de specerijen. Waar komen ze vandaan? Wanneer gebruik je ze? Sloff legt hierbij de nadruk op kruiden die breed beschikbaar zijn - geen recepten met huiveringwekkende ingrediëntenlijsten dus. De recepten zijn ingedeeld in 5 smaken: zout, zuur, spicy, bitter en zoet, en er zitten maaltijden tussen voor elk moment van de dag. Pittige scrambled eggs on toast voor het ontbijt bijvoorbeeld, of gekaramelliseerde ui met safraanpasta als avondmaal. Of ga zelf aan de slag met kruidenmixen - deze zijn helaas niet oneindig houdbaar, maar ook daarvoor heeft Sloff een goeie tip: ga er lekker veel mee koken!

Smaakmakers: koken met specerijen

Michiel Sloff

€17,50

ISBN 9789021567440

Uitgeverij Kosmos

Meer inspiratie kun je opdoen met onze andere kookboeken!

Redactie Lekker