Kookboeken

Op de gezonde toer met Kombucha

Gefermenteerde thee… Het klinkt misschien niet direct aanlokkelijk. Toch stal Kombucha het hart van foodies wereldwijd, vanwege de positieve gezondheidsinvloeden.

Probiotica, anti-oxidanten - je vindt ze allemaal in het opmerkelijke theedrankje kombucha. Het wordt al duizenden jaren gedronken en vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in China, van waar het uiteindelijk zijn weg vond naar het Westen. Auteur Louise Avery leerde het inmiddels enorm populaire drankje kennen in Amerika, waarna ze in thuisland Engeland de mini-kombuchabrouwerij Lois & the Living Teas oprichtte en later het compacte kookboekje Kombucha zelf maken schreef. Blader het snel door en de kleuren en frisse smaken spatten van de pagina’s, dankzij de heldere beelden van fotografe Clare Winfield. En dat Louise alles weet van kombucha, dat wordt direct duidelijk Haar boek bevat de meest uiteenlopende recepten, van de standaard, niet-gearomatiseerde kombucha tot exotische varianten als granaatappel-limoenfizz, citroengras of zelfs chili-ananas. Ook helpt ze je stap voor stap in het brouwproces. Zo ga je gezond de lente in! 

Louise Avery

Kombucha zelf maken

€14,95

ISBN 9789044750362

Uitgeverij Deltas

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Uitgeverij Deltas

Tags

kombucha, kookboek, thee, louise avery