Samin Nosrat
Kookboeken

De 4 elementen van Samin Nosrat

De Amerikaans-Iraanse chef en journalist Samin Nosrat schreef met Zout, vet, zuur, hitte niet alleen een New York Times best seller, maar kreeg in de Londense krant The Times ook nog eens het predicaat ‘Beste kookboek van 2017’.

Met daarnaast aanbevelingen van Nigella Lawson, April Bloomfield en Yotam Ottolenghi, weet je dat het goed zit. Zout, vet, zuur, hitte is geen doorsneekookboek, maar een onmisbaar standaardwerk in de kast van iedere chef, waarin basistheorieën, technieken, smaak en chemie helder uiteengezet worden. De boodschap van Nosrat is simpel: voor goed koken zijn slechts vier elementen nodig. Leer ze kennen, experimenteer en, het meest belangrijke, heb vooral veel lol in de keuken. Na een uitgebreide uiteenzetting van haar vier-elementenfilosofie, gaat Nosrat over op klassieke recepten, waarin haar Amerikaans-Iraanse achtergrond duidelijk zichtbaar is. Het boek is prachtig vormgegeven door topillustrator Wendy MacNaughton.

Zout, vet, zuur, hitte

Samin Nosrat

€35

ISBN 9789000360017

Spectrum

Bestel Zout, vet, zuur, hitte van Samin Nosrat via deze link bij Boekhandel Scheltema.

Redactie Lekker

Tags

Samin Nosrat, Kookboek, 4 elementen, zout, vet, zuur, hitte

Gerelateerde artikelen