Kookboeken

Vegetarische variaties binnen een half uur op tafel

Echte vegetariërs weten dit, als je een goed vega-kookboek in handen krijgt kan de opluchting werkelijk euforisch zijn: je kunt ALLES uit 'Veggie in 30 minuten' eten!

Indiase groentefriet met mangochutneydip! Paddenstoelen in bierbeslag met chipotlesaus! Halloumi-courgetteburgers met citroenkoolsla! Bergqvist heeft gerechten verzameld uit de hele wereld en deze een eigen draai gegeven. We hebben al aardig wat vega-kookboeken langs zien komen maar we vonden hier toch weer een paar unieke en donders smaakvolle recepten! Het is niet moeilijk, het uitgangspunt is immers dat het in 30 minuten te bereiden moet zijn, en hier houden we van. Bergqvist is zelf een flexi-tariër en weet wat je zou missen als je van vleeseten naar vega overstapt. De ideeën in dit boek zijn vullend, en hebben genoeg bite om stevig je snijders in te kunnen zetten.

De helft van de recepten zijn veganistisch, de andere zijn lacto-ovo-vegetarisch, dus wel met eieren of zuivel. De hoofdstukindeling is aan de hand van streek en type gerecht, zo heb je Mediterrane Magie, of Hello Asia, maar ook Eenpansgeluk en Groen Is Heerlijk. Achterin is nog een enorm handig segment met basisrecepten voor het zelf maken van de basics zoals kimchi of mayonaise zonder ei, of je eigen snelle pizzadeeg. Praktisch, gezond en geld besparend!

Veggie In 30 Minuten

Ylva Bergqvist

Forte Culinair

€19,99

ISBN 9789491853197

Bestel Veggie in 30 minuten van Ylva Bergqvist via deze link bij Boekhandel Scheltema.

Redactie Lekker