Kookboeken

Worstbijbel: echte mannen maken zelf worst!

Worstkoning Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder leggen je in deze nieuwe kookbijbel alles uit over het maken van worst. Van malen tot knopen en van drogen tot roken, alles komt voorbij.

Worst draaien is volgens Meneer Wateetons, een gepromoveerd wetenschapper die op een humoristische manier over eten schrijf, een typische mannelijke aangelegenheid. Hoewel de keuken eerder alleen het domein van de vrouw was, zijn mannen naar Wateetons mening ook keukenprinsesjes geworden. Alleen dan wél met testosteron.

Voor de vrouwen die een grote bende in de keuken aantreffen en zich afvragen: ’Waarom moet mijn man in vredesnaam worst maken?’ schreef Wateetons ook een kort hoofdstuk. Je maakt hierdoor gelijk kennis met zijn humoristische schrijfstijl.

Net als de andere kookbijbels, die bijvoorbeeld over vis, pizza en pasta gaan, bevat de Worstbijbel uitgebreide instructies.  Stap-voor-stap foto’s zorgen ervoor dat je binnen de kortste keren de worsttechnieken onder de knie hebt. Als je worst met al deze tips toch mislukt, dan staat er aan het eind van de Worstbijbel gelukkig voor elk mogelijk probleem een oplossing.

Met behulp van Wateetons en Mulder maak je bekende worsten zoals de Spaanse chorizo, een droge Groningse worst en de Brabantste worstenbroodjes. Zin in iets geks? Verras jezelf of anderen dan met pizzaworst of een palingworst die helemaal niet gemaakt is van paling.

Worstbijbel

Meneer Wateetons

€29,99

ISBN 9789048842261

Carrera Culinair

Redactie Lekker

Tags

worstbijbel, kookbijbel, worst, meneer wateetons, kookboek, sjoerd mulder