Lekker eropuit

6x Bologna

Bologna, in 2000 verkozen tot culturele hoofdstad van Europa, ligt in het noorden van Italië. De stad heeft heel veel te bieden, van het heerlijke eten tot de prachtige architectuur. Maar wat je ook doet in Bologna: deze 6 dingen mag je niet missen!

1: Santuario Madonna di San Luca

Vanuit Santuario Madonna di San Luca geniet je van een adembenemend uitzicht over Bologna. Vanuit de stad kun je basiliek San Luca wandelend bereiken. Vergeet niet om onderweg af en toe even te stoppen om te genieten van het landschap! Je kunt de basiliek trouwens ook per bus bereiken.

Santuario di San Luca

2: Basilica di San Petronio

Niet te missen in Bologna: Basilica di San Petronio. De nooit voltooide rooms-katholieke kerk. Benieuwd naar het verhaal achter dit gotische bouwwerk? Boek snel een rondleiding via basilicadisanpetronio.org

Basilica

3: Prosciutto

Erg bekend en geliefd in Italië is prosciutto, Italiaans voor ham. Je kunt in dit land verschillende kwalitatief uitstekende soorten krijgen. Geroemd is de rauwe parmaham: prosciutto di Parma.

Prosciutto

4: Majani Chocola

De chocolade van Majani is een begrip in Italië. De chocolaterie is in 1796 opgericht in Bologna, de winkel zit hier nog steeds! Je moet hier absoluut de Cremino Fiat proeven, die in 1911 ontwikkeld is als publiciteitsproduct voor de lancering van de Fiat type 4.

Majani

5: Biblioteca Salaborsa

In de openbare bibliotheek van Bologna, Salaborsa, leer je meer over de geschiedenis van de stad door een blik te werpen op de ondergrondse ruïnes. Door de glazen vloer in de centrale hal krijg je al een indruk van het Bologna van weleer. In de kelder van het gebouw kun je de overblijfselen van dichtbij bewonderen. 

Salaborsa

6: Ferrari

Binnen een uur ben je vanuit Bologna in het Noord-Italiaanse dorpje Maranello, dat wereldberoemd is vanwege de autofabriek van Enzo Ferrari. 

Ferrari

Meer weten over Bologna? Lees hier alles over de buik van Italië!

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Femke Tolsma
Beeld: iStock

Tags

Bologna, Must see