Lekker eropuit

Culinaire agenda in maart

Op de redactie van Lekker zien we met veel regelmaat culinaire evenementen langskomen. Deze kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden. Daarom dus een greep uit culinaire evenementen in maart 2020.

In maart begint het voorjaar weer en dit is ook te merken in de culinaire evenementenbranche. De foodfestivals trekken weer aan en de eerste zonnestralen zijn zichtbaar. Hoogtijd dus om plannen te maken buiten de deur en jouw agenda voor maart te vullen met een greep uit alle culinaire evenementen!   

De vegetarische restaurantweek (9 t/m 15 maart 2020)

Tijdens de nationale week zonder vlees is het ook weer tijd voor de vegetarische restaurantweek. Dit jaar is er een vernieuwde versie waarbij deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants je laten zien, proeven en ervaren wat de groentekeuken allemaal te bieden heeft. Check voor de deelnemende restaurants de website

The Amsterdam Coffee Festival (13 t/m 15 maart 2020)

Voor de ultieme koffiebeleving is een bezoekje aan The Amsterdam Coffee Festival zeker de moeite waard. Tijdens dit evenement in de Westergasfabriek maak je kennis met alle facetten rondom de wereld van koffie. Zo staat het menu vol met zaken als koffietrends, barista’s, kampioenschappen, latte art, talks en muziek. Check hun website voor meer informatie. 

Amsterdam Wine Festival (20 t/m 22 maart 2020)

Het Westergasfabriekterrein in Amsterdam wordt dit jaar voor de zevende keer omgetoverd tot het Amsterdam Wine Festival. Het evenement wordt twee keer per jaar georganiseerd, en staat tijdens deze editie in het thema van het Zuidelijk Halfrond. Het wordt dus volop genieten van wijnen uit landen als Argentinië, Peru, Brazilië en Uruguay onder het genot van swingende livemuziek. Meer informatie vind je hier

Terrassen festival Utrecht (27 t/m 29 maart 2020)

In Utrecht wordt het terrassenseizoen officieel geopend tijdens dit evenement. Dit jaar zal het Janskerkhof een Japans thema aannemen. Het weekend zal gevuld zijn met Japanse lekkernijen en Sake. Kijk hier voor meer informatie. 

Whisky Festival Noord-Nederland (27 t/m 29 maart)

In het hoge noorden van Nederland kun je eind maart terecht voor het Whisky Festival. Der Aa-kerk, in het hartje van de Groningse binnenstad, zal zijn deuren openen voor de echte whisky liefhebbers tijdens dit evenement. Zo zijn er speciale workshops en proeverijen, maar zal er gedurende het evenement ook de heuse Whiskyschool worden georganiseerd. Hier leer je in drie dagen alle ins en outs van whisky. Raadpleeg voor meer informatie de website.  

Let op

Wegens de ingevoerde maatregelen tegen het coronavirus zullen verschillende evenementen niet meer plaatsvinden of eventueel worden verplaatst. Raadpleeg voor meer informatie de website van het desbetreffende evenement.  

Openingsbeeld: Amsterdam Wine Festival | Jesje Veling Photography 

Redactie Lekker