Lekker eropuit

Rondje Nederland: Lekker-restaurants waar je geweest moet zijn!

In november 2022 kwam de nieuwe editie van Lekker500 uit. Gevuld met (nieuwe) toprestaurants, van bistro tot sterrenzaak die zeker een bezoek waard zijn. 

 Wij zetten er graag 5 voor je op een rijtje, voor een rondje Nederland met de trein, eigen vervoer, of de deelauto.

Noor – Groningen – Nr. 64 in de Top-100

Noor is een modern restaurant in Groningen, te vinden aan de Zuiderweg 38. De keuken is gericht op koken met seizoensgebonden en verse ingrediënten. Het restaurant werkt rechtstreeks samen met vissers, jagers, verzamelaars, ranchers en boeren om de beste lokale producten te verkrijgen. De keuken, het restaurant en de Chef's Table delen dezelfde open ruimte, waardoor er een dynamische en intieme uitwisseling ontstaat tussen het hardwerkende en gastvrije team en de gasten. Noor biedt een gastronomisch menu met à la carte gerechten en een zorgvuldig samengestelde wijnkaart om de lunch en het diner te begeleiden met passende wijnen. Daarnaast biedt Noor een speciaal menu in 5, 6 of 7 gangen met passende wijnen en/of alcoholvrije infusen en sappen.

De Juwelier - Amsterdam - Nr. 70 in de Top-100

Aan de Utrechtsestraat 51 te Amsterdam ben je welkom om te komen eten bij De Juwelier. Deze levendige en karaktervolle zaak geeft je het gevoel dat niks moet en alles mag. De chef houdt ervan om ook met minder populaire ingrediënten te koken en laat hiermee zien dat ze hun ster meer dan waard zijn. Franse finesse met een traditionele twist, zonder omwegen...daar staan ze voor en dat doen ze goed, heel goed! Wil je dus als vanouds smullen in een fijne omgeving? Dan zit je hier dus helemaal goed. Natuurlijk kun je met het openbaar vervoer erheen, maar rijd je liever zelf, dan kun je ook een auto delen in Amsterdam.

't Ganzennest - Rijswijk – Nr. 96 in de Top-100 

Tijd om richting Rijswijk te gaan, naar 't Ganzennest aan de Delftweg 58a. Ieder seizoen weten ze de gasten van 't Ganzennest weer te verrassen met de lekkerste en meest bijzondere gerechten. Het is dan ook meer dan terecht dat Erik Tas is beloond met een notering in de Top-100. Om de ervaring helemaal compleet te maken is er een sommelier welke jouw glas vult met één van de bijzondere wijnen uit de rijke wijnkelder. 

Julemont - Wittem – Nr. 37 in de Top-100

Wow, Julemont haalde vanuit het niets twee sterren en kwam nieuw binnen in de Top-100 van Lekker500! Dit fine dining restaurant is gelegen in Château Wittem aan de Wittemer Allee 3 en staat onder leiding van Chef Guido Braeken en zijn team van zeer ervaren cuisiniers; Souschef Norris Neutelings en Max van der Sterren. Het menu van Julemont is gecreëerd met alleen de beste producten, een sterke vormgeving en een uniek smakenpalet. De fijne smaken zitten niet alleen in het eten – sommelier Philipp Bock heeft ook een exclusieve wijnkaart samengesteld. Optimaal genieten dus.

De Nieuwe Winkel - Nijmegen – Nr. 8 in de Top-100

Vorig jaar nog op nummer 26, dit jaar op 8! Aan het Gebroeders Van Limburgplein 7 kun je plaatsnemen in dit chique restaurant dat gesitueerd is in een 14e-eeuws gebouw. De keuken serveert heerlijke en inventieve gerechten uit de tuin en spannende proeverijmenu's. Daarnaast zijn restaurant en keuken 'één'. Dit betekent dat de keuken ook echt open is en de afstand tussen de ingrediënten en wat er uiteindelijk op je bord komt te liggen zo klein mogelijk is. 

Redactie Lekker