Lekker eropuit

19x uit eten in Zuid-Holland

In Lekker500 vind je dit jaar maar liefst 97 nieuwe restaurants. Van deze restaurants zijn 19 te vinden in de provincie Zuid-Holland. Genoeg nieuws nog om te ontdekken dus! Lekker zet deze Zuid-Hollandse nieuwkomers voor jou op een rij.

Le Barrage, Alblasserdam

Vanuit Le Barrage heb je een prachtig uitzicht over rivier de Alblas. Begin 2018 opende Bjorn van Dijl dit restaurant in het oude Rabobankpand. Als je hier een hapje gaat eten, let dan op de bijzondere, moderne kroonluchter bestaande uit kubussen van messing.

6&24, Den Haag

Er wordt veel gevraagd naar de betekenis van de naam van restaurant 6&24. Het is heel simpel: 6 is de datum van de verjaardag van gastvrouw-sommelier Saskia de Kuijer en 24 die van partner en patron-cuisinier Rik van de Laar. 

Dekxels, Den Haag

Bij Dekxels eet je gerechten ter grootte van een tussengerecht met mediterrane en Aziatische invloeden. Je vind dit restaurant aan de Denneweg, vlakbij het Malieveld en het centraal station. 

Restaurant Dekxels in Den Haag.

Post, Dordrecht

Ontbijten, koffietafelen, lunchen, brunchen, dineren of gewoon een biertje drinken, bij Post kun je voor dit alles zeker terecht. Het restaurant is gevestigd in een oud postkantoor van Dordrecht.

Ross Lovell (v/h De Schelvenaer), Krimpen aan de IJssel

Gerrit van den Berg en Isabella Wildtham opende in 2014 in Rijsoord Ross Lovell en begonnen een tweede zaak onder dezelfde naam in Krimpen aan de IJssel. De nieuwe zaak vind je in een voormalige korenmolen.

The Bishop, Leiden

In het historische deel van Leiden is The Bishop gevestigd in een oude jeneverstokerij. Hier wordt de internationale keuken gekookt met Franse en oosterse invloeden. 

Restaurant The Bishop in Leiden.

Suzie's & van Aken, Oegstgeest

Suzanne van Haaster bakt gemiddeld 130 taarten per week voor restaurants in de regio, maar ze is ook sommelier in restaurant Suzie's & van Aken waarvan ze samen met chef-kok Tom van Aken is de eigenaar is. 

De Ertepeller, Papendrecht

Met De Ertepeller willen de jonge eigenaren Arjan Kuipers en Mark van den Berg Papendrecht op de culinaire kaart zetten.

Savarin, Rijswijk

Tussen de de hofstad Den Haag en het historische Delft, is Savarin te vinden in een oase van rust. Dit restaurant is gevestigd in een hotel en is ook erg geschikt voor feesten en evenementen.

Restaurant Savarin in Rijswijk.

Allure, Rotterdam

Restaurant Allure ligt aan het jachthaventje op de Kop van Zuid. Maak een wandeling over de Erasmusbrug om hier te komen of neem een watertaxi om vlakbij het terras uit te stappen.  

Chung, Rotterdam

Hier worden Franse en Chinese recepturen gecombineerd tot een verrassende fusionkookstijl. In de keuken wordt gewerkt met dagverse en seizoensgebonden producten. Het paviljoen, aan het water van de Binnenrotte, is een culinair eilandje in het hart van de Maastad, hip en trendy.

De Jong, Rotterdam

Last van keuzestress? Bij De Jong hoef je alleen maar te kiezen uit twee verschillende menu's: een vega- en een vis- of vleesmenu. Het restaurant is te vinden tussen de Hofpleinbogen en de spoorlijn. 

The Millèn, Rotterdam

Vanuit deze zaak heb je een panoramisch uitzicht over Rotterdam, zo zie je het groothandelsgebouw, het architectonisch vernieuwde stationsgebied en de bebouwing daaromheen. Het menu van The Millèn verandert iedere maand.

The Millèn in Rotterdam.

Gym & Gin, Rotterdam

In de voormalige sportkantine van een sportcentrum is restaurant Gym & Gin te vinden. De eigenaren willen laten zien dat lekker en gezond goed samen gaan, de balans hiertussen staat in dit restaurant centraal.

Salt Coastal Bistro, Rotterdam

Het Scheveningse Bilderberg Europa Hotel ontvangt zijn gasten al jaren in een steeds van naam wisselde brasserie. Het laatste jaar is dit ‘coastal bistro & bar Salt’ van chef-kok Michel van Dijk. 

Thai Fresh, Voorburg

De echte Thaise keuken proeven? Dan zit je bij Thai Fresh goed. Chef-kok Wunnee Punsub heeft in Thailand leren koken en werkt met traditionele familierecepten die niet verwesterd zijn. 

De Landerij in Waddinxveen.

De Landerij, Waddinxveen

Tussen de landerijen van het Groene Hart is restaurant De Landerij te vinden van de ambitieuze dertigers Eric Verboom en Erwin van Munsteren. Respectievelijk chef-kok en gastheer.

Sophie, Wassenaar

In Kasteel de Wittenburg in Wassenaar heeft restaurant Sophie in september 2018 zijn deuren geopend. Hier kun je terecht voor gerechten uit de Franse keuken met Aziatische twist.

De Dyck, Woubrugge

Hier worden op meer dan 30 hectare groenten, granen en bloemen geteeld, die later terug te vinden zijn in de gerechten op de menukaart. Zelf een kijkje nemen waar de groenten op je bord vandaan komen? De moestuin en de akker van De Dyck zijn vrij toegankelijk.

Lees verder

Nog niet uitgelezen? De nieuwste Lekker500 is online te bestellen via deze link.

Redactie Lekker