Lekker eropuit

Heerlijk eten in Parijs

De stad van de liefde ligt verleidelijk dichtbij. Anno 2018 wonen er ruim 2.000.000 mensen uit alle windstreken in de lichtstad Parijs, wat zich vertaalt in het rijke culturele en culinaire aanbod. Lekker geeft tips om heerlijk te eten in deze stad.

De eerste inwoners van Parijs verschansten zich op het Île de la cité, een versterkt eiland, waar ze met wisselend succes werden bestookt door de Romeinen, Hunnen en Vikingen. De stad kent een roerige geschiedenis, maar de Parisiens zijn moeilijk klein te krijgen. Trotse, levenslustige lieden, die misschien wel dankzij alle oorlog en ellende zijn blijven vasthouden aan hun kernwaarden, vrijheid, gelijkheid en broederschap. Lekker ging op onderzoek uit in deze wereldstad en selecteerde een aantal leuke culinaire adressen om zeker te bezoeken tijdens je verblijf in deze prachtige stad.

Een absolute aanrader is Les Papilles. Alsof je bij je Franse oma aanschuift voor de maaltijd. Met je disgenoten deel je een flinke pan soep en een lekkere stoofschotel. Daarna kaas en dessert. Simpel en zo goed. Zo vers. Wijn pak je zelf uit de kast, maar beter laat je je adviseren door de kundige eigenaar, wiens passie het is vriend en vijand een fantastische avond te geven. 

Een ander leuk adres voor een etentje is Terroir Parisien van Yannick Alleno. Prachtig restaurant en een geweldige lokale keuken. Hier vind je de echte Parijse klassiekers op de kaart, bereid met ingrediënten afkomstig van kleine zelfstandige producenten uit de regio: le terroir Parisien. Het restaurant is prachtig ingericht en ruim opgezet. Het is ook gezellig zitten aan de bar.  

Parijs

Voor lekkere visjes ga je naar Bar à lode op de Boulevard Saint Germain. Een prijs-kwaliteitverhouding die je zelden ziet! Lekker eten, goede wijn, ongedwongen sfeer, genieten! 

Voor Italiaans eten op niveau is Ciasa Mia een aanrader. Hier zou je zo voorbijlopen maar dat moet je dus niet doen. Echt heerlijk eten, origineel, keuken van Piemonte, 19 rue Laplace.

Le Perchoir in de buurt Oberkampf heeft een prachtig dakterras. Uitkijken over de stad onder het genot van een lekkere cocktail, gin tonic of coupe de champagne. Als het afkoelt pak je een dekentje en ga je bij een vuurkorf zitten, of in één van de twee stoere tenten die op het dak staan. Het diner wordt een verdieping lager geserveerd, in een hippe loft. Kiezen hoeft niet, er wordt een vast menu geserveerd bestaande uit een origineel hapje vooraf, verschillende heerlijke voorgerechten, optioneel een tussengerecht, een hoofdgerecht dat je met je disgenoten deelt en een lekker dessert. 

Aanbevolen door topchefs

Benieuwd naar meer bijzondere restaurants in Parijs? Verschillende top-chefs delen tips!

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Mieke van Laarhoven, Marthe van Rooij
Beeld: iStock

Tags

Parijs, eropuit, citytrip, Restaurants