Inspiratie

Musthave: serveerplanken van agaat

Elke week deelt de redactie van Lekker een absolute musthave voor in de keuken, de nieuwste hebbedingen en culinaire gadgets. Deze week sluiten we met deze serveerplanken van agaat aan bij een échte trend in restaurants.

Charcuterie is een echte trend van dit moment en deze agaatborden van Anthropologie sluiten hier naadloos op aan. De planken zijn gemaakt van natuurlijk agaat en afgezet met messing. Het ideale geschenk voor elke gastvrouw en geeft een unieke draai aan niet alleen charcuterie, maar ook in combinatie met kaas, noten, fruit, wijn of andere lekkere snacks. De serveerplanken zijn hier te vinden. 

Kende jij deze vuistregels voor een kaasplank al?

De keuze voor kaasjes op de plank is natuurlijk heel persoonlijk. Toch zijn er een paar basisregels die deze keuze vergemakkelijken:

  • De totale hoeveelheid per persoon in ongeveer 100 gram
  • Kies minimaal 3 soorten kaas
  • Let op de opbouw van smaak; van licht naar pittig
  • Serveer er als je wilt wat druiven, noten en brood bij
  • Houd de garnering simpel; laat kaas de hoofdrol spelen
  • Kaasfamilies om uit te kiezen zijn: witschimmelkaas, geitenkaas, halfharde en harde kaas, rode korstkaas en blauwschimmelkaas
Redactie Lekker

Credits

Tekst: Redactie Lekker & Mieke van Laarhoven
Beeld: Athropologie

Tags

Musthave, Serveerplanken, Charcuterie, Kaasplank