Musthaves

Musthave: Zoet servies DÉSIRÉE

Elke week deelt de redactie van Lekker een absolute musthave voor in de keuken, de nieuwste hebbedingen en culinaire gadgets. Deze week gaan we voor een zoete touch met de servies lijn DÉSIRÉE van Serax.

Dit zoete servies is ontworpen door gerenommeerd chef-patissier Roger van Damme. Met een mooie carrière in de culinaire wereld op zijn CV kan hij hier nu ‘ontwerper’ aan toevoegen. 

Het was voor mij de eerste keer dat ik aan de ontwerpers-kant van een servies stond. Ik heb me niet op bestaande serviezen of stijlen gebaseerd maar volledig mijn eigen ding gedaan, een fantastische ervaring.                                                                                                    

Zijn Désirée servies is gemaakt als match met zijn iconische zaak Désirée de Lillie in Antwerpen, waar je terecht kan voor een volledig nieuwe zoete totaalervaring in de vorm van een brasserie, een high-tea zaak en een shop. 

De top-patissier wil met zijn ontworpen serviesserie het gevoel van luxueuze lekkernijen, delicatessen en een magisch moment overbrengen. ‘Ik ben zelf wel een fan van witte serviezen, maar voor Désirée wilde ik toch die zoete touch toevoegen in de vorm van een warm roze tint’, legt de patissier uit. ‘Het gouden randje moet dat luxueuze gevoel van patisserie accentueren, zonder kitscherig te worden.’ 

Hier vind je de hele DÉSIRÉE collectie.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Serax

Tags

DÉSIRÉE, Musthave, Roger van Damme