Inspiratie

Op deze manier wordt je bestek weer glanzend

Niets eet fijner dan een mooi gedekte tafel, opgemaakte borden en glanzend bestek. Helaas gebeurt het al snel dat je bestek er dof uit komt te zien, door de vaatwasser of doordat het niet meteen gedroogd wordt. Op deze manier gaat het weer glimmen.

Aanslag op je bestek

Niets is zo vervelend als aanslag op je bestek. Dit ontstaat wanneer je het te lang laat drogen in de vaatwasser of het droogrekje. Hoe handig het ook lijkt om je afwas even te laten staan, is het dus niet goed voor de duurzaamheid van je bestek. Op deze manier blijft je bestek namelijk te lang vochtig en zal er sneller roest ontstaan. Een handige tip hiervoor is om het bestek direct af te drogen wanneer het nat is. 

Is het kwaad al geschied? Dan kun je de volgende handige truc nog proberen! 

Zo laat je het weer glanzen 

Pak al het doffe bestek er maar bij, want het is tijd om te poetsen. Gelukkig hoef je hiervoor niet speciaal naar de supermarkt, want de kans is groot dat je het benodigde ingrediënt al in huis hebt. Om je bestek van dof naar glanzend te krijgen heb je namelijk cola of citroen nodig. Heb je de een niet, pak dan de ander. Het is waarschijnlijk niet het eerste schoonmaakmiddel waar je aan denkt, maar zowel cola als citroen doen wonderen vanwege hun zuurgraad. 

Zo ga je te werk: leg je bestek in een kom en vul de kom met een laag cola of citroensap. Laat dit ongeveer een half uur tot een uur staat, totdat je bestek er een stuk glanzender uitziet. Door het zuur komt de aanslag makkelijker los, waardoor je het bestek na het badje makkelijk oppoetst. 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Kookfans
Beeld: Unsplash, Jay Wennington

Tags

glanzend bestek, keukentips, gedekte tafel