Inspiratie

Creëer een unieke kersttafel met Westwing

Online woonshop Westwing is jouw partner in crime deze kerst. Creative Director Odette Simons geeft je tips voor een Instagram-waardige feesttafel en praat je bij over de laatste trends op het gebied van tafeldecoratie.

Odette Simons is sinds 2014 werkzaam als Creative Director van Westwing Benelux. In haar functie houdt Odette de nieuwste trends in de gaten en kijkt hoe die trends vertaald kunnen worden naar het productassortiment. Welke merken zijn hot, welke materialen zijn in en wat zijn de musthaves van dit moment?

1. BEPAAL JE THEMA

Odette: “Het begint allemaal met een thema, hiermee valt of staat de wow-factor van je kersttafel. Dit kan een kleur zijn, maar ook een bepaalde stijl. Of het servies van je oma. Zolang je maar een duidelijk basisidee hebt. Zelf ben ik helemaal gek op ‘burgundy’ – een diep donkerrood. Dat geeft toch het ultieme kerstgevoel!

2. TAFELETIQUETTE, HOE ZAT DAT OOK ALWEER?

“Wat was het nou, vork links of rechts? En waar moet het waterglas? Mocht je niet meer weten hoe het ook al weer moet, dan kun je in ons online magazine een video vinden waarin alles nog een keer stap voor stap wordt uitgelegd. Maar persoonlijker maak je het bijvoorbeeld door je bestek in een linnen servet te rollen en te voorzien van een naamkaartje: zo weten je gasten ook gelijk waar ze moeten zitten.”

3. GEBRUIK HET JUISTE LICHT

“Kaarslicht is en blijft het mooiste, zeker tijdens lange etentjes tot diep in de nacht! Liefst zo veel mogelijk kaarsen. Je maakt het spannend door in kleur en hoogte te variëren en verschillende kandelaars te gebruiken.”

4. GROEN OP TAFEL!

“Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar bloemen en ook planten zijn onmisbaar. Probeer eens iets anders dan de traditionele dennentak. Varieer met verschillende soorten bloemen en planten in allerlei kleuren, vormen en hoogtes. Ga juist voor ranke en slanke opties zodat je tafel niet te vol oogt, want je wilt natuurlijk nog wel je overbuurman of -vrouw kunnen zien.”

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Westwing

Tags

Westwing, tips, tricks, inspiratie, styling, musthaves, odette simons, online woonshop, woonaccessoires, kerst, kerststyling, kersttafel, feesttafel, kerstdiner, diner, eettafel