Inspiratie

Unieke pannenkoeken recepten

Waar komt de traditie van de pannenkoeken vandaan en hoe maak je een pannenkoek? In dit artikel gaan we er dieper op in.

Pannenkoeken: het is een van de meest populaire gerechten in de wereld en de traditie van het maken gaat eeuwen terug. Pannenkoeken zijn een van de meest populaire gerechten ter wereld en de traditie van het maken van pannenkoeken gaat eeuwen terug. Waar komt de traditie van de pannenkoeken vandaan en hoe maak je een pannenkoek? In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis en geven we enkele unieke variaties op het traditionele pannenkoeken-recept. Laat je inspireren!

Waar komt de traditie van pannenkoeken vandaan?

Pannenkoeken zijn al heel lang een populair gerecht en het is moeilijk om de oorsprong precies te achterhalen. Sommige historici geloven dat de oude Romeinen pannenkoeken maakten, terwijl anderen beweren dat de traditie is ontstaan in het oude Griekenland. Wat we wel weten, is dat pannenkoeken in veel culture een belangrijke rol spelen: van de Franse crêpes, tot de Japanse okonomiyaki. In Nederland worden pannenkoeken vaak gegeten als avondeten, terwijl ze in andere landen ook als ontbijt of dessert worden gegeten.

Hoe maak je een pannenkoek?

Het traditionele Nederlandse pannenkoekenrecept bestaat uit bloem, melk, eieren en zout. Meng de bloem en het zout in een kom en voeg vervolgens geleidelijk melk toe, terwijl je blijft kloppen om klontjes te voorkomen. Voeg tenslotte de eieren toe en meng tot een glad beslag. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg een beetje boter toe. Schep een lepel beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Bak de pannenkoek aan beide kanten tot hij goudbruin is.

Dit zijn unieke variaties op pannenkoeken

Er zijn ontzettend veel manieren om pannenkoeken te maken. We hebben enkele unieke pannenkoeken recepten voor je op een rijtje gezet:

  1. Matcha pannenkoeken - Voeg matcha toe aan het beslag voor een heerlijk groene pannenkoek. Serveer met fruit en slagroom.
  2. Nutella pannenkoeken - Verdeel een laag Nutella over de pannenkoek voordat je hem oprolt. Serveer met verse aardbeien en slagroom.
  3. Spinazie pannenkoeken - Mix verse spinazie in het beslag voor extra groenten en een mooie groene kleur. Serveer met fetakaas en olijven.
  4. Bananenpannenkoeken - Prak een rijpe banaan en meng het door het beslag voor extra zoetheid. Serveer met ahornsiroop en gehakte noten.
  5. Appel-kaneel pannenkoeken - Voeg stukjes appel en kaneel toe aan het beslag voor een herfstige smaak. Serveer met karamelsaus en een bolletje vanille-ijs.
  6. Vegan pannenkoeken - Vervang melk en eieren door plantaardige alternatieven, zoals amandelmelk en lijnzaad, voor een veganistische versie van de klassieke pannenkoek. Serveer met fruit en granola bijvoorbeeld. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Redactie Lekker