Warenkennis

Handige tips en weetjes voor in de keuken

Genieten van een Lekker-waardig diner is wat anders dan thuis zelf achter de pannen staan, daar komt aardig wat vakmanschap en expertise bij kijken. Met wat praktische shortcuts, weetjes en handigheidjes van kookfans.nl kom je al snel een heel eind.

We delen 3 handige tips en weetjes!

Tip: Help, wat serveer ik als veganistisch dessert?

Wil je vegan vrienden een lekker dessert voorschotelen, maar weet je niet wat? Dan valt een klassiek chocoladebrownierecept gelukkig makkelijk aan te passen. Begin met het gebruiken van pure chocolade zonder boter(vet) en melk. Vervang andere dierlijke producten als boter door een veganistische variant, ruil één ei om voor een halve geprakte banaan en voeg een theelepel bakpoeder en twee theelepels maïzena toe aan het beslag. Bereid de brownie volgens het originele recept en het resulteert in een smeuïg chocoladedessert. Daarmee prikkel je niet alleen de smaakpapillen van je vegan gasten, maar ook die van jezelf.

Weetje: Vaarwel droge gourmetbiefstuk 

Kleine stukjes vlees op de gourmetplaat garen niet zo snel, daar worden we elke keer weer aan herinnerd als de gourmetplaat op de gezellig gedekte tafel is getoverd. En om het gevoelsmatig sneller te laten garen, zijn velen geneigd om dat kleine biefstukje aan te drukken op de bakplaat, terwijl het vlees beter even met rust kan worden gelaten. Zo blijft het vocht namelijk in het vlees en kan je genieten van een heerlijk sappig stukje biefstuk.

Tip: Gepocheerd ei in de magnetron

Wist je dat je een gepocheerd ei ook in de magnetron kunt bereiden? Is natuurlijk iets minder chic, maar het heeft wel een hoger slagingspercentage. Vul hiervoor een magnetronbestendige kom met water en breek hierin een ei. Plaats 1 minuut in de magnetron op vol vermogen. Et voilà: je hebt een gepocheerd ei.

Houd lekker.nl in de gaten voor deel 2

Over Kookfans

Meer van dit soort tips en weetjes lezen? Je vindt het op Kookfans.nl. Kookfans is een platform dat inspiratie biedt aan amateurkoks van alle niveaus en leeftijden. Van uitgebreide recepten met een hoge moeilijkheidsgraad tot recepten met slechts twee ingrediënten en van handige kooktrucjes tot de laatste foodtrends. Kookfans biedt voor ieder z’n smaak wat wils.

Redactie Lekker