nhgp

Finaledag Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

De strijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs komt bijna ten einde. De laatste tien kandidaten hebben het tegen elkaar opgenomen in de finale.

De tien kandidaten zijn op verschillende manieren geslecteerd. Vijf kandidaten hebben meegedaan aan het reguliere traject dat is begonnen met 50 aanmeldingen. De gastheerschap-talenten zijn op basis van werkervaring en motivatie geselecteerd, en hebben alle andere kandidaten achter zich gelaten. Daarnaast zijn er vier wildcards weggegeven, die zijn verdeeld door het samenwerkingsverband G4. Er is ook nog een wildcard naar een van de deelnemers van de wedstrijd Future Talent gegaan.

Finalisten in de keuken

De finaledag had een volle planning voor de finalisten, zoals een één-op-één interview door de jury, onder leiding van Willem Kool. De talenten die een wildcard hadden bemachtigd hebben een theorietest afgelegd en alle finalisten hebben een profielgesprek met Lekker500 gehad. Naast het gastheerschap zijn ook de kookkunsten van de finalisten op de proef gesteld en gecombineerd met de praktijkopdrachten. De finalisten hebben een cocktail gemaakt met gebruik van Hennessy Cognac en hun eigen draai gegeven aan een nieuwe versie van de garnalencocktail.

Nieuwe bereidingen van de garnalencocktail

Wie de winnaar van deze prestigieuze competitie is blijft nog even geheim. De winnaar gaat naar huis met de wisseltrofee, ontvangt een fles Hennessy Paradis Imperial t.w.v. €1.235, een geldprijs van maar liefst €2.500 en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet. De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 vindt plaatst tijdens de lancering van Lekker500 editie 2020 op 28 oktober 2019.

Redactie Lekker