nhgp

18e Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs is losgebarsten

De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 heeft voor de voorronde van de 18e editie 24 kandidaten geselecteerd. Deze gastheerschap-talenten van tussen de 20 en 26 jaar zijn door naar de tweede ronde van de prestigieuze competitie.

De 24 talenten zijn op basis van werkervaring en motivatie geselecteerd. Van de 24 kandidaten gaan er uiteindelijk vijf door naar de derde ronde. Daarnaast zijn er vier wildcards verdeeld onder de samenwerkingsverbanden van JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers, Alliance Gastronomique en Fine Eastern Restaurants. De vijfde wildcard ging naar een van de deelnemers van de wedstrijd Future Talents.

Onder de vleugels van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) werken belangrijke culinaire spelers met elkaar samen om gastheerschap onder de aandacht te brengen in Nederland. Volgens Bob Bron, algemeen directeur Moët Hennessy, zorgt de competitie voor verbetering van het vak: “Er is te weinig aandacht voor de bediening. Door gastvrijheid op een hoog niveau op de kaart te zetten willen we jong talent inspireren om voor dit prachtige vak te kiezen evenals een motivator te zijn voor het huidige talent om zich te blijven ontwikkelen.” 

       Dit bericht bekijken op Instagram             

De strijd om de 18e Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 is losgebarsten! De eerste jurybezoeken hebben zondag 19 mei plaatsgevonden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ Op deze dag bezocht de jury maar liefst twee van de vijf wildcardhouders. Eerst werd er een bezoek gebracht aan Iris van Moorsel @irisvanmoorsel in het bij de @jre_jeunesrestaurateurs aangesloten restaurant Rantrée in Maastricht (@hermans.ralph). Daarna bezocht de jury wildcardhouder Stefan Emmen @stefanemmen in restaurant Zarzo @restaurantzarzo te Eindhoven dat aangesloten is bij @alliancegastronomique. Dat de lat hoog ligt werd tijdens deze bezoeken bevestigd. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ Volg @hennessygastvrijheidsprijs en @lekker500 om op de hoogte te blijven rondom de zoektocht naar hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheerschap. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #lekker500 #lekkergids #hennesy #nhgp #jrejeunesrestaurateurs #alliancegastronomique

Een bericht dat is gedeeld door @ lekker500 op

Om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen, is in 1999 de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen. Onder de vlag van deze titel werken Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs d’Europe Netherlands, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants samen. Daarnaast levert ROC Mondriaan in Den Haag een bijdrage en wordt de prijs omarmd door Ricardo Eshuis, directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Dit jaar sluit Lekker500 zich aan als mediapartner. 

Kandidaten die door zijn naar de 2e ronde:

 1. Lianne Willemse - Bij Kees - Zierikzee
 2. Mandy Bossinga - Ciel Bleu - Amsterdam
 3. Tim Wellenberg - Hanninkshof - Enschede
 4. Marvin Walraven - Smink - Wolvega
 5. Hendrieka Roersma - Kaatje bij de Sluis - Blokzijl
 6. Aldrik Kooistra - De Heeren van Harinxma - Beetserzwaag
 7. Tom Wolters - Restaurant Damianz - Roermond
 8. Berry Schut - ‘t Nonnetje - Harderwijk
 9. Salina Waterloo - Hofstede de Blaak - Tilburg
 10. Iris Volgers - Prinsenhof, Alacarte - Groningen
 11. Suzanne Wijnia - ‘t Havenmantsje - Harlingen
 12. Imke van Limpt - Divino - Hapert
 13. Jeremy Stoutjesdijk - Restaurant Cèpes - Otterlo
 14. Corine Vink - Amused Food & Wine - Hardenberg
 15. Cazimir Soetenhorst - Waterproef - Scheveningen
 16. Judith Dix - Kasteel Engelenburg - Brummen
 17. Ilja Vermunt - Eindeloos - Leeuwarden
 18. Ghiselain Hermus - De Nederlanden - Vreeland
 19. Pauline Wiskerke - De Kromme Watergang - Hoofdplaat
 20. Martijn Grooff - Lars Amsterdam - Amsterdam
 21. Anne Nijhoff - Restaurant Fizzy - Epe
 22. Amit Singh - Grand Hotel Karel V - Utrecht
 23. Ralph van Hattem - Café Cliché - Amsterdam 
 24. Nikki Van der Snel - Bentinck - Amerongen

De wildcardhouders:

 1. JRE-Jeunes Restaurateurs - Iris van Moorsel - Rantrée - Maastricht
 2. Les Patrons Cusiniers - Ivar Roerink - De Swarte Ruijter - Holten
 3. Future Talents - Daphne Kolk - Huis ter Duin - Noordwijk
 4. Alliance Gastronomique - Stefan Emmen - Zarzo - Eindhoven
 5. Fine Eastern Restaurants - Lisa Hu - Grand Plaza - Eibergen

Op de finaledag (9 september) worden de kandidaten een-op-een geïnterviewd door de jury, is er een profielgesprek met een journalist van Lekker500, wordt er een masterclass gegeven door Hennessy en bereiden de deelnemers als proeve van bekwaamheid een Hennessy-cocktail.

NHGP

De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 vindt plaats tijdens de lancering van Lekker500 editie 2020 op 28 oktober 2019. De winnaar gaat naar huis met de wisseltrofee (een beeld van kunstenaar Lou Thissen) en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet. Daarnaast ontvangt de winnaar een fles Hennessy Paradis t.w.v. €1.100 en een geldprijs van maar liefst €2.500. 

Redactie Lekker