nhgp

Selectieproces NHGP verplaatst uit respect voor horeca

Wegens de coronacrisis, heeft het bestuur van de NHGP besloten verschillende onderdelen van deze wedstrijd voor jong gastvrijheidstalent, uit respect voor de horeca, te verplaatsen.

De afgelopen weken heeft het bestuur de situatie rondom COVID-19 en de horeca op de voet gevolgd. Uit respect voor de horeca en om de veiligheid van de kandidaten te kunnen waarborgen, zullen de verschillende wedstrijdonderdelen na de zomer plaatsvinden. Voor alle momenten zullen de richtlijnen van het RIVM strikt worden gevolgd. Het bestuur heeft deze beslissing gemaakt om eenieder ruimte te geven op dit moment van herstart van de horeca en om geen inbreuk te maken op het werk. De gastvrijheid van de kandidaten is juist op dit moment enorm waardevol. 

Extra opdracht

Van de kandidaten wordt een extra inspanning gevraagd. Er is namelijk een extra opdracht toegevoegd aan het selectieproces. De kandidaten worden gevraagd om in een filmpje van maximaal 90 seconden vertellen waarom hij of zij dé winnaar van de NHGP 2020 moet zijn. 

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs  

Om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen, is in 1999 de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen en om het vak meer onder de aandacht te brengen. Onder de vlag van de NHGP werken Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants (de G4) samen.  Daarnaast levert ROC Mondriaan in Den Haag een bijdrage, wordt de prijs omarmd door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en zijn Lekker500 en S.Pellegrino en Acqua Panna verbonden als partner. Hoewel de wedstrijd door de G4 wordt georganiseerd, is inschrijving niet gebonden aan het lidmaatschap van een restaurantvereniging.

Inschrijven kan nog tot en met 30 juni

Is gastvrijheid your middle name en wil jij culinair Nederland laten zien wat jij in huis hebt? Voldoe jij aan de criteria en had jij je nog niet ingeschreven? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs! Kijk hier voor meer informatie over de criteria.

Redactie Lekker