Nieuws

10 Michelin Sterrenkoks en 1 chocolatier ontwikkelen Sterrenbonbon

Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meester chocolatier tien verschillende bonbons on

10 Michelin Sterrenkoks en 1 chocolatier ontwikkelen Sterrenbonbon

Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meester chocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke ‘pareltjes’.

Initiatiefnemer is meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van het bedrijf la Fève. ‘De koks dwingen ons de scheidslijn tussen de keuken en de patisserie over te steken en daardoor zijn we altijd op zoek naar creatieve ideeën, bijzondere kruiden en nieuwe smaakcombinaties. We hebben samen met diverse Michelin sterrenkoks - die trouwe afnemers zijn van la Fève - een bonbon ontwikkeld die past bij het restaurant en een duidelijke signatuur heeft van de kok.’

Ingredienten en kruiden zijn door de Sterrenkoks en Geert-Jan gecombineerd tot ware smaaksensaties. U kunt hierbij denken aan een pure chocolade bonbon met green curry, bergamot, sereh en gember, een melkchocolade bonbon met ananas, olijfolie, Tahiti vanille, verveine en gezouten karamel.Of een pure chocolade bonbon met Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers.

Deelnemers aan dit initiatief zijn:Vivendum* te Dilsen-Stokkem (B) - Alex CleversDe Leuf ** te Ubachsberg - Bas van KranenSense* te ‘s-Hertogenbosch - Dennis MiddeldorpLa Trinité* te Sluis - François de PotterBeluga** te Maastricht - Hans van WoldeNIVEN* te Rijswijk - Niven KunzDe Hoefslag* te Bosch en Duin - Raoul MeuweseLa Rive / Amstel Intercontinentel Hotel te Amsterdam* - Rogér RassinDe Burgemeester* te Montfoort - Sander SpruijtDe Lindehof* te Nuenen - Soenil Bahadoer

U herkent de restaurants in de bonbons! Ieder restaurant serveert haar eigen bonbon. De bonbons zijn verder te koop bij de restaurants, de speciaalzaak en de site.

Redactie Lekker