Nieuws

100-jarige Hotel ’t Lansink voortaan Hofleverancier

Het 100-jarige Hotel ’t Lansink heeft vandaag het predicaat Hofleverancier uitgereikt gekregen door Commissaris van de Koning in Overijssel Mevrouw Ank Bijleveld-Schouten.

Lansink

De Commissaris van de Koning heeft het schild Hofleverancier onthult bij het Monumentale pand van het hotel.

Trots op landelijke erkenning

Hét honderdjarige hotel van het oosten, Hotel ’t Lansink in Hengelo, mag vanaf vandaag het predicaat “Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier” voeren. Dit predicaat is een bijzondere Koninklijke onderscheiding voor bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Richard van den Hoeven, directie ’t Lansink, zegt hierover: ‘Wij zijn trots op deze landelijke erkenning van onze kwaliteit. Zoals we hebben gemerkt toen we onze eerste Michelinster ontvingen en hoog scoorden in de Top-100 van Lekker, zal deze onderscheiding ook nog meer gasten naar ons hotel en restaurant trekken. Dat betekent dat wij nog meer mensen culinair kunnen verwennen en laten meegenieten van onze passie!’

Honderd jaar historie

Op 25 november 1916 werd het Lansink-huis geopend in aanwezigheid van Coen Stork. Het hotel, welke op 1 maart 2012 overgenomen werd door SVH-Meesterkok Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven, telt op dit moment 25 luxe kamers, een uitstekend restaurant, een chefs table, diverse zalen en een lommerrijke tuin.Centraal in de geschiedenis van 100-jaar Hotel ’t Lansink staan de slechts vijf hoteliers. Twee van hen, Carel Weijschede en Ton Kouwenberg, vieren deze bijzondere dag met de huidige hoteliers mee. ‘Wij gaan vandaag onze gasten mede met enkele top-chefs ( Jarno Eggen**, René Brienen*, Hans Snijders* en Raymond Prinsen) voorzien van een culinaire top-lunch”, aldus Lars van Galen. ‘Dit is een groots eerbetoon aan de grote C.T. Stork’.

Redactie Lekker