Nieuws

Trendy Kopenhagen

Hip, culinair, historie, kunst, cultuur, architectuur. Kopenhagen heeft het allemaal. Stijlvolle mode, prachtig Deens design en gastronomie om jaloers op te zijn. Pak je koffer en laat je verleiden door een van de mooiste steden van Europa.

Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en ligt op het eiland Amager, net buiten de oostkust van het eiland Seeland. De stad ligt aan zeestrat de Sont met aan de overzijde de Zweedse plaats Malmö. Sinds 2000 is Kopenhagen met deze stad verbonden door de Øresundbrug, en ja: dat is de beroemde brug van de spannende Deens-Zweedse misdaadserie The Bridge.

De stad is lekker compact, dus je hoeft niet ver te reizen om allerlei leuks te zien en te gaan doen Je kunt er bovendien heerlijk en veilig fietsen. Door alle leuke koffietentjes, heerlijke lunches, gekleurde huizenrijen, vriendelijke mensen, prachtige natuur en talloze mooie deseignwinkels zal dit beslist niet de laatste keer zijn dat je ernaartoe gaat.

5 tips:

1. Hotdogs:

Vergeet de New Nordic filosofie maar even, want een van de populairste snacks in Kopenhagen (en misschien wel heel Denemarken) is... de hotdog! De stad staat bol van de pølsevogn (hotdogkraampjes); je komt er ongeveer elke drie minuten wel een tegen. Je eet de hotdogs het liefst in een klef wit broodje, dik bedekt met remouladesaus, rode ketchup, mosterd, gebakken uitjes, rauwe uitjes en augurken. Velbekomme!

2. De kleine zeemeermin:

Je zult ervan versteld staan: het iconische bronzen standbeeldje, dat een karakter uit het beroemde Deense sprookje van Hans Christian Andersen vertegenwoordigt, is écht klein. Het is maar 1.25 meter hoog. Hoog op een rots gezeten verwelkomt zij de bezoekers aan de stad. De Kleine Zeemeermin ligt vlakbij het centrum van Kopenhagen en is makkelijk met de fiets of lopend te bereiken. 

Zeemeermin Kopenhagen
De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen

3. Joe & The Juice

Gezond, makkelijk en lekker. Dat was het idee achter deze razend populaire Deense juicebars, waar je de lekkerste sapjes en sandwiches kunt bestellen in een sfeer van vrolijke muziek, gecombineerd met een modern interieur. Je wordt geholpen door enthousiaste en sympathieke medewerkers. En hoera! Sinds kort mag ook Amsterdam zich verheugen in een filiaal: Joe & The Juice is in inmiddels de buurt van het Vondelpark neergestreken. Probeer vooral eens de AGM,een sap van appel, gember en munt. 

4. Mikkeller bier

Je kunt Kopenhagen niet verlaten zonder een Mikkeller te hebben gedronken in een van de überhippe café’s met dezelfde naam. Een experiment met hop, mout en gist door een wis- en scheikundeleraar, mondde uit in een wereldwijde verkoop van Mikkeller bier (mikkeller.dk). Inmiddels is het bier ook in Nederland verkrijgbaar én opende begin dit jaar in Amsterdam de Mikkeller Running Club: eerst samen hardlopen en daarna een biertje. losseveter.nl

5. København Zoo

Een van Europa’s oudste dierentuinen, met duizenden dieren. De dierentuin is geografsich ingedeeld dus je ziet elke diersoort in zijn ‘natuurlijke’ habitat. Bezoek in ieder geval het olifantenverblijf, waarvan de gewelfde glazen plafonds daglicht naar binnen laten stromen. zoo.dk

Meer weten over Kopenhagen? In ExtraLekker #11 Nordic Kitchen staat een uitgebreid reisartikel!

Redactie Lekker

Credits

Beeld: iStock

Tags

citytrip, kopenhagen, eropuit, op reis