Nieuws

5x culinaire overnachtingen in eigen land

De restaurants met een hotel mogen gelukkig geopend blijven voor gasten. We delen daarom 5 restaurants mét hotel. Zo kun je toch veilig een heerlijk culinair weekendje weg en steun je tegelijkertijd het hotel en restaurant in deze ongekende tijden.

Roomservice hotel

Bravoure - Badhotel Bruin – Vlieland 

Bravoure is het luxe brasserie-restaurant dat behoort bij Badhotel Bruin van Annelies van der Vorm, gevestigd op het prachtige Waddeneiland Vlieland. Het historische pand ligt midden in de gezellige Dorpsstraat, centraal tussen het wad en de duinen en op vijf minuten loopafstand van de veerboot. Geniet tijdens een overnachting in dit knusse boutique hotel van een diner uit de keuken van chef Raymond Venmans. Hij kookt seizoensgebonden Franse klassiekers in een modern jasje, met internationale inspiratie. 

Kijk hier voor de mogelijkheden. 

Restaurant Hotel Merlet – Schoorl 

Geniet van een overnachting op de unieke locatie, liggend aan de schapenweide met uitzicht op de duinrand, van Restaurant Hotel Merlet van eigenaars Carla en Martin van Bourgonje, waar executive chef en SVH Meesterkok Jonathan Zandbergen met zijn equipe de sterren van de hemel kookt. Zijn kookwijze is gebaseerd op traditie en innovatie. Dat uit zich in gerechten in een vernieuwende vertaling van de Franse keuken, met wereldse smaken en bereid met lokale ingrediënten.

Kijk op www.merlet.nl voor de mogelijkheden en meer informatie.

Bij Jef – Den Hoorn (Texel)

SVH Meesterkok Jef en SVH Meestergastvrouw en sommelier Nadine Mögling voeren al heel wat jaren hun gastronomisch paleis in deze voormalige pastorie in het centrum van Den Hoorn. De kookstijl van Jef is, net als hijzelf, no-nonsense en een tikje eigenzinnig met lokale producten als Texels lam, kazen, schaal- en schelpdieren. Heerlijk na het diner zo naar de hotelkamer met prachtig uitzicht op de Texelse weilanden of op het dorpstraatje. 

Via www.bijjef.nl vind je de mogelijkheden voor een culinaire overnachting. 

Voltaire – Parc Broekhuizen – Leersum 

Restaurant Voltaire maakt deel uit van het historische landgoed Parc Broekhuizen, dat tevens een boutique-hotel, een salon en een koetshuis omvat, waar overnachten in prachtige en luxe kamers tot de mogelijkheden behoort. Het restaurant bevindt zich in het souterrain en de inrichting is chique en eigentijds met uitzicht op een prachtig onderhouden tuin. Chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot, een ijzersterk duo, presteren onder supervisie van Jacob Jan Boerma op hoog niveau.

Klik hier voor meer informatie!

Harry’s – Beaumont – Maastricht 

Tout Maastricht, maar ook gasten van ver daarbuiten weten de weg naar brasserie Harry’s feilloos te vinden. Dit pretentieloze fijne restaurant is verbonden aan het trendy familiehotel Beaumont, dat sinds 1912 is gevestigd in een monumentaal pand aan de Wycker Brugstraat in Maastricht. De sfeer is ongecompliceerd vrolijk. Uit de keuken van executive chef Frank van Thiel en zijn team komen internationale brasserie-klassiekers, maar ook spannende vlees- en visgerechten. De gerechten worden verrijkt door de verse ingrediënten uit de eigen groente- en fruittuin die is aangelegd in de prachtige Jekervallei. 

Op beaumontmaastricht.nl vind je alle mogelijkheden voor een culinaire overnachting. 

Redactie Lekker