Nieuws

6x nieuwe Brabantse restaurants in Lekker500 editie 2023

In Lekker500 editie 2023 staan maar liefst 49 nieuwe restaurants. Zes daarvan zijn te vinden in de provincie Noord-Brabant. Ontdek ze hier!

Le Sable

Zuid by Zarzo - Eindhoven

Om het hoekje van zijn fine dine restaurant Zarzo ligt Zuid by Adrian Zarzo, dat sinds juli 2022 volledig in handen is van de maestro. Bij mooi weer is het heerlijk zitten op het terras, maar wel aan zorgvuldig met linnen gedekte tafeltjes, verse bloemen en glimmend servies, bestek en glazen. Voor minder gaat Zarzo niet. Je kunt hier kiezen uit een kaart vol bites, denk aan iberico-bitterballetjes of een krokante pizza met verse tonijn. Er is ook een menukaart met à la carte keuzes en menu’s. En specials als zeebaars in zoutkorst of côte à l’os (dooraderd vlees uit het rugstuk met rib). Wil je alleen twee voorafjes? Geen enkel probleem. De gast bepaalt. Het leven is goed in het Brabantse land. Welkom in Lekker!

Titus - Megen

Een prachtig 18de -eeuws pakhuis in het historische stadje Megen, met hoge plafonds, een moderne warme inrichting en een halfopen keuken waar met seizoensgebonden regionale producten klassieke bereidingen tot stand komen. Vaak met een verrassende twist. Gastheer Erik Wolf en chef-kok Robbert Megens zijn hier in april 2022 neergestreken om hun plannen te realiseren op een hoger culinair De Lindehof niveau te willen werken dan in Op de poort, hun vorige zaak in dezelfde plaats. Wel goed dat we even de rekening nakijken. Er staat een vol wijnarrangement op terwijl het om halve glazen ging. Dat wordt gelukkig heel snel goedgemaakt. Welkom in Lekker!

Restaurant Titus

Le Sable - Veldhoven

Zandoerle is een voormalig brinkdorpje behorend tot de gemeente Veldhoven. Chef Chiel Sap en zijn partner, gastvrouw en sommelier Laura van der Velden – beiden gevormd in de vaderlandse tophoreca – openden eind 2021 op deze prachtige plek hun gedroomde eigen restaurant. Zij horen tot de generatie jonge professionals die stormenderhand de culinaire wereld veroveren. We worden hier verwend in een ontspannen sfeer, om te beginnen met zes verrukkelijke amuses. Alle gerechten munten uit door perfecte bereiding, grote mate van verfijning en prachtige opmaak. Puur genieten. De regio Eindhoven heeft er een topper bij. Welkom in Lekker!

Restaurant Le Sable

Goyvaerts - Eindhoven

Het zuidelijke deel van het befaamde Stratumseind is tegenwoordig het domein van restaurants op niveau en Goyvaerts loopt daarin voorop. Drie broers, drie chefs. Drie kapiteins op het schip ook, maar in deze keuken werkt dat. De basis van hun kookstijl is onmiskenbaar klassiek Frans, de uitwerking is modern. Niet te veel ingrediënten op het bord, wel perfecte bereidingen, mooie smaakaccenten en een evenwichtige menuopbouw.  Kortom, culinair klopt het hier helemaal, maar op het punt van service zijn nog stappen te zetten. Niettemin: welkom in Lekker!

Somm - Uden

Het sfeervolle royaal opgezette huiskamerrestaurant Somm van eigenaren chef-kok Werner Croymans en gastheer- sommelier Bram van Grinsven is alweer vijf jaar gevestigd in Uden. Werner kookt een modern Franse keuken en schuwt daarbij niet gebruik te maken van wereldse invloeden. Op de menukaart à la carte-keuzes en menu’s. De wijnkaart bevat overwegend labels uit oudewereldlanden, met lichte nadruk op Duitsland en Oostenrijk. Leuk om te weten: de kaasplank is samengesteld door Het Kaasatelier, met onder meer geitenkaas uit de Belgische Ardennen en een roodflora uit Limburg. Deze krijgen begeleiding van een luchtige bananenbrioche, pecannoten en mosterdfruit. Welkom terug in deze gids!

Restaurant Somm

Porta Sud - Breda

De jonge en ambitieuze patron-cuisinier Ralph Geerts heeft een sfeervolle ambiance neergezet in de oude passage De Zuidpoort aan de Nieuwe Ginnikenstraat in Breda. Bij binnenkomst valt de prachtige lichtval op, net als de hoge ramen met glas-in-lood en de mooie granieten tegelvloer. De tafels zijn met wit linnen gedekt, er is een langgerekte eetbar en er hangt een fijn cosy sfeertje. De moderne Italiaanse keuken viert hier hoogtij en in de open keuken wordt geconcentreerd gewerkt. Kraanwater is geen probleem, er komen nootjes en olijven op tafel en we drinken als aperitief een sprankelende Italiaanse Ca’ del Bosco Franciacorta van de druiven chardonnay, pinot bianco en pinot nero. Het menu wisselt regelmatig en er is keuze uit à la carte. Compliment voor gastvrouw en sommelier Sabien Ammerlaan die haar wijnen professioneel en met veel liefde aan de gasten voorstelt. Welkom in Lekker!

Redactie Lekker