Nieuws

7 regels om een goede keuken te (h)erkennen

‘Ik moest enkele regels zien te vinden om de beoordeling zo objectief mogelijk te maken. Waar waren al die jaren van cal

7 regels om een goede keuken te (h)erkennen

‘Ik moest enkele regels zien te vinden om de beoordeling zo objectief mogelijk te maken. Waar waren al die jaren van calorierijke diners, kookcursussen waar je rugpijn van kreeg, interviews met gestreste koks en krankzinnig veel lezen over het onderwerp anders goed voor geweest? Waartoe diende anders het proeven van alles wat eetbaar is ter wereld, van de worstjes op een dorpsfeest tot de patrijsterrine in een gerenommeerd restaurant, van de rauwe duivenlever tot de gedroogde schubben van de zeebrasem, terwijl ik tegelijk altijd hard mijn best deed om in maat 40 te blijven passen?’

En... goed gegeten? Iedereen heeft tegenwoordig een mening, online en offline, over restaurants, hun menu en chef. Maar hoe leer je nou echt te beoordelen of iets op culinair vlak de moeite waard is? ‘7 regels om een goede keuken te (h)erkennen’ van culinair schrijfster en foodie Roberta Schira biedt uitkomst. Schira geeft op een bevlogen en fijne manier eenvoudige, universele regels die een culinaire ervaring en een review kunnen beïnvloeden. Met goed gevonden metaforen, duidelijke voorbeelden en interessante anekdotes van onder andere Massimo Bottura, Margot Jansen en Jamie Oliver, beschouwt Schira alle factoren om tot een beoordeling te komen. Opdat ‘goed’ een herkenbare, objectieve en universele waarde wordt die je met iedereen kan delen.

Prijs: €20,00

ISBN: 9789089896681

Uitgeverij: Uitgeverij Terra

Redactie Lekker