Nieuws

Opening Week van het Nederlandse bier

Het is bijna zo ver: De Week van het Nederlandse Bier vindt dit jaar plaats van 16 t/m 26 mei. In deze Week kun je genieten van diverse bieractiviteiten in het hele land.

bierfestival

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier om meer aandacht te vragen voor de diversiteit van bier én bier van eigen bodem te promoten. Deze maand vindt de 8e editie van het evenement plaats.

Diverse cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties zorgen voor bijzondere activiteiten. Van bierproeverijen en -diners tot quizzen, workshops en bierwandelingen. De Week wordt geopend tijdens het Bierproeffestival op 16, 17 en 18 mei in Den Haag. Hier zullen meer dan 40 Nederlandse brouwers hun bieren presenteren waarmee er meer dan 200 bieren te proeven zijn.

Daarnaast zijn vinden er deze week nog een heel aantal andere activiteiten plaats, zoals een grote Bier Pubquiz op 21 mei en op 24, 25 en 26 mei kunnen bierliefhebbers het geheim van de brouwer ontdekken tijden de openhuisdagen. Benieuwd welke activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden? Je ziet het hier.

Femke Tolsma

Credits

Beeld: iStock

Tags

Bierfestival, bier, bieractiviteiten, week van het nederlans bier