Nieuws

De Piepershow: aardappels eten op de Wallen

Veelgeprezen chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer openen op 14 en 15 september een aardappelrestaurant op de Amsterdamse Wallen. Ze willen hiermee de aardappel in de schijnwerpers zetten.

aardappels in de hoofdrol bij De Piepershow

Wanneer je aanschuift in het piepkleine restaurant krijg je binnen 10 minuten drie gangen voorgeschoteld. Dit gastronomische aardappelmenu moet ervoor zorgen dat aardappels ook weer op het bord van jonge Nederlanders belandt.

Veel te bieden

Brein achter het unieke restaurant zijn Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Naast De Piepershow runnen zij restaurant Breda, dat ook in de Lekker500-gids van 2018 te vinden is. De pieper hoort al eeuwenlang bij de Nederlandse eetcultuur en volgens het duo heeft hij veel te bieden. Zo is het oer-Hollandse product rijk aan belangrijke voedingsstoffen en zijn er veel manieren waarop je het kunt bereiden.  

Ook aanwezig zijn?

De Piepershow opent op vrijdag 14 september (12:00-20:00 uur) en zaterdag 15 september (12:00-18:00 uur) aan de Oudezijds Achterburgwal 27. Reserveren is niet mogelijk, je moet je zitplek dus ter plekke bemachtigen. Zeker zijn van een zitplek? Via Instagram worden de komende dagen enkele timeslots weggegeven.

Lekker500 2019 komt eraan! Als je de nieuwe gids vóór 25 oktober reserveert betaal je geen verzendkosten.

Redactie Lekker

Tags

piepershow, restaurant breda, freek van noort, guillaume de beer, amsterdam, restaurant, aardappel