Nieuws

Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry’s Maastricht

Na de afgelopen jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende gerenommeerde zaken als Cordial in Oss en Tribeca** in Heeze start de talentvolle sommelier Adriaan Visser als hoofdsommelier bij Harry’s in Maastricht.

Adriaan Visser

Adriaan Visser, één van de drie Nederlanders die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier, wordt eindverantwoordelijke voor de wijnkaart, de wijnkelder en de opleiding van medewerkers bij restaurant Harry’s in Maastricht, een internationale brasserie in Wyck en onderdeel van Hotel Beaumont. Daarnaast zal hij cursussen en proeverijen organiseren voor gasten. 

“Het vernieuwde concept van Harry’s, waar de eigen tuin de basis is voor de menukaart, spreekt mij enorm aan. Hierdoor ontstaat een dynamische kaart, die een even dynamische en tevens breed georiënteerde wijnselectie verdient. De nieuwe wijnkaart verandert dan ook regelmatig en gaat - zoals de menukaart - mee met de seizoenen. Er zullen veel nieuwe wijnmakers in de selectie worden opgenomen, sommige klassiek, andere innovatief, maar allemaal wijnmakers die het ritme van de natuur volgen en terroir en druif tot hun volle recht laten komen. Tijdens de proeverijen die we voor gasten gaan organiseren, delen we de passie voor wijn en gastronomie op een andere manier dan alleen aan tafel,” aldus Adriaan Visser. 

Ook eigenaren Jean-Marc & Christophe Beaumont kijken uit naar de komst van Visser: “Naast het feit dat hij een van Nederlands meest talentvolle sommeliers is, is het vooral ook een heel fijn mens en een op en top gastheer.” 

Redactie Lekker