Nieuws

Afhaalmenu op sterrenniveau: Olivijn in samenwerking met Nederlandse topchefs

Na de sluiting van de horeca is restaurant Olivijn in Haarlem omgetoverd tot succesvol afhaalrestaurant. SVH Meesterkok Menno Post breidt zijn afhaalmenu uit en gaat samenwerken met sterrenchefs van Les Patrons Cuisiniers.

Olivijn Haarlem

Menno Post, SVH Meesterkok en chef-eigenaar van sterrenrestaurant Olivijn in Haarlem (nummer 89 in de Top-100 van Lekker500), biedt op dit moment een wekelijks wisselend 3-gangemenu voor €50,- per persoon. Vanaf donderdag 23 april 2020 zal Post samenwerken met chefs uit de Nederlandse top en breidt daarmee zijn menu uit met een four-hands-dinner. “Wij willen graag samenwerken met onze collega’s en ook meer diversiteit aan onze gasten bieden. Door gerechten van andere sterrenchefs naar Olivijn te halen helpen we elkaar.” aldus Menno Post.

Het nieuwe menu bestaat uit een amuse, twee gerechten en een friandise verzorgd door de gastchef, de twee andere gerechten zijn van Olivijn. Het eerste menu zal in samenwerking zijn met chef-kok Jef Schuur van restaurant Bij Jef (nummer 34 in de Top-100 van Lekker500) in Den Hoorn, Texel. De line-up van de toekomstige gastchefs ziet er als volgt uit; Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** (nummer 17) in Rotterdam, Wilco Berends van De Nederlanden* (nummer 58) in Vreeland en Jarno Eggen van De Groene Lantaarn** (nummer 15) in Staphorst hebben al toegezegd en staan klaar om aan de slag te gaan. “We zijn natuurlijk afhankelijk van wat de overheid verder zal beslissen na 28 april maar er zullen naar verwachting meer samenwerkingen volgen.”

In juli 2018 opende SVH Meesterkok Menno Post zijn eigen restaurant Olivijn en kwam na een paar maanden meteen in Lekker500 editie 2019 binnen in de Top-100 op nummer 93. Het restaurant werd na 5 maanden bekroond met een Michelinster. 

Kijk voor meer informatie over de menu’s op www.olivijn.nl

Redactie Lekker