Nieuws

Aspergeseizoen gestart, telers en horeca werken samen om seizoen en omzet te redden

Het aspergeseizoen van 2020 is van start gegaan. Hoewel dit een seizoen is waar elk jaar naar wordt uitgekeken, komt er dit jaar door de sluiting van de horeca een grote zorg bij kijken.

Witte asperges

Het begin van het aspergeseizoen is cruciaal, dan gaat namelijk bijna de helft van de oogst van de aspergetelers naar restaurants. Nu de restaurants gesloten zijn heeft dit een enorme impact op de aspergetelers. Het aspergeseizoen van 2020 valt dan ook precies samen met de getroffen maatregelen rondom het coronavirus. Voor horecaondernemers en aspergetelers een reden om de handen ineen te slaan. 

Asperges van de Teler

Eigenaar IBEO (boekhoud- en administratiekantoor voor horeca, ibeo.nl) en initiatiefnemer van Asperges van de Teler, Geert Leijen: “Zowel voor horecaondernemers als hun toeleveranciers komen de maatregelen keihard aan. En dit geldt ook voor de aspergetelers met hun toch al korte seizoen en kwetsbare verse producten. Vandaar dat we in sneltreinvaart dit initiatief op hebben gezet om de schade voor telers en horecaondernemers te beperken. We hopen dan ook dat mensen massaal gaan bestellen via de site.”

Asperges van de Teler is een platform waar horecaondernemers worden gekoppeld aan aspergeliefhebbers. Via de site, aspergesvandeteler.nl, kun je gemakkelijk verkooppunten in de buurt vinden. Restaurants zijn omgebouwd tot winkel of bieden volledige aspergemenu’s aan voor thuis, die bezorgd of afgehaald kunnen worden. 

Koninklijke Horeca Nederland

De initiatiefnemers van Asperges van de Teler doen dit vrijwillig en uit liefde voor zowel de horeca als verse asperges. Asperges van de Teler wordt onder andere gesteund door gesteund door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) regio Brabant en boerenorganisaties ZLTO en LLTB.   

Het initiatief Asperges van de Teler wordt o.a. ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland. KHN biedt ook, in samenwerking met SVH, een gratis e-learning aan voor thuiszittende horecamedewerkers. Meer lezen hierover? Bekijk hier het artikel.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Jai79 via Pixabay

Tags

Asperges, Seizoen, Asperges van de Teler, Coronavirus, Omzet, Horeca