Nieuws

Back to Basic van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

Back to basics is bedoeld voor iedereen die lekker, verantwoord en gevarieerd wil eten maar daarvoor niet uren in de keu

Back to Basic van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

Back to basics is bedoeld voor iedereen die lekker, verantwoord en gevarieerd wil eten maar daarvoor niet uren in de keuken wil staan. Drie-sterrenchef Jacob-Jan Boerma verplaatste zich in de thuiskok en zette zijn uitgebreide kennis over ingrediënten en smaak om in eenvoudige recepten. Terug naar de basis. Koken met respect voor de ingrediënten. Geen exotische superfoods uit verre landen, maar gemakkelijk verkrijgbare verse producten. Fotografe Sacha de Boer brengt de gerechten zo prachtig in beeld dat het water je in de mond loopt. Naast de mooi opgemaakte borden fotografeert ze ook het plezier van samen tafelen.

Sacha de Boer: ‘Ik wil gerechten eenvoudig fotograferen. Maar wel dat het er lekker uitziet. Dat je ze direct zelf wilt maken.’Jacob-Jan Boerma: ‘Bij een goede foto moet je direct denken: waar zijn mijn mes en vork? Je moet erin willen prikken. En je moet in één oogopslag kunnen zien: dit is makkelijk te maken.’Het boek is ingedeeld in eetmomenten: lunch, voor, hoofd, na en feest. Voor elk moment een toprecept: lunchen met salade Aarde & Zee, als voorgerecht een tartaar van avocado, daarna een krokant makreeltje met harissacouscous en als dessert aardbeien met specerijen en hangop. Als borrelhapje een gegratineerde bleekselderij met rundergehakt en bij de koffie een chocolade-sinaasappeltaart.De verse ingrediënten spelen een hoofdrol; zowel qua smaak als qua uitstraling. Dankzij de inspirerende voorbeelden voor spectaculaire presentatie van de gerechten zul je gegarandeerd indruk maken op je tafelgenoten.

Prijs: €25,-ISBN: 9789000343195

Redactie Lekker