Nieuws

Bellami’s - Bar à Manger & Bistro in Groningen wederom in Lekker500

Het culinaire pareltje van Sebastiaan en Maeyke Schokker in de Groningse binnenstad is ook dit jaar weer opgenomen in Lekker500.

Bellami's

Deze aanwinst voor de Groningse binnenstad laat met hun recensie zien dat zij wederom een verdiende plek in Lekker500 hebben weten te bemachtigen. Uit de recensie: ‘Bellami’s Bar à Manger van Sebastiaan Schokker, vorig jaar nieuw in Lekker, is ook dit jaar weer overtuigend in kwaliteit en gastvrijheid. Uit de half open keuken van chef-kok Theo Wildeboer komen verrukkelijke geuren en dat maakt nieuwsgierig naar wat het menu zal brengen. Je kunt hier diverse kleine hapjes aan de bar genieten of dineren aan tafel. Op zowel de menu- als wijnkaart staan ruim voldoende keuzes. We smikkelen van salade gésiers du Périgord, met voortreffelijk bereide eendenborst en -maagjes, begeleid door Beaujolais Le Ronsay van Jean-Paul Brun. We wanen ons op het Franse platteland. Ook de filet américain van gerookte zalm met krokant gefrituurde gamba’s, kwarteleitje en limoenmayonaise kan rekenen op applaus. Onze hartelijke gastheer-sommelier Roel Wijfjes prijst vol enthousiasme het hoofdgerecht van snoekbaars en schaaldierensaus met een lichte touch van pernod aan. En de rekening? Die is ronduit bescheiden voor zo veel lekkers.’

Nieuwsgierig naar andere culinaire pareltjes in Nederland? De gids is online te bestellen en ligt op dit moment in de winkels!

Redactie Lekker

Tags

Groningen , Bellami's, Lekker500