Nieuws

Beste van de provincie: Da Vinci in Maasbracht

Da Vinci in Maasbracht is het beste restaurant van de provincie Limburg. Naast deze topprestatie heeft deze culinaire parel zichzelf als nieuwkomer in de Lekker Top-10 weten te vestigen.

Da Vinci

Restaurant Da Vinci in Maastricht staat al jarenlang in de Lekker500. Dit jaar heeft het restaurant zijn plek in de top-10 terugveroverd met zijn stijging naar de tiende plek. Meesterkok Margo Reuten en Meestergastheer en sommelier Petro Kools verzorgen een onvergetelijke avond waarbij je “het Da Vinci-gevoel” zult ervaren. Uit de recensie: ‘De prachtige zaak van SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer en vinoloog Petro Kools is definitief terug is aan de top: een feest om hier te eten. De architectuur, het smetteloze interieur, de comfortabele fauteuils en linnengedekte tafels, het prachtige servies. En de halfopen keuken waar vakmanschap, inventiviteit en elegantie hand in hand gaan. Wij proeven welkomsthapjes als kroepoek met bieslookcrème; aspergegelei met peterseliecrème en venkelkrokant; macaron van tandoori met gelei van yoghurt en limoen. En amuses: aspergesoepje met piccalillyschuim, wortel met dragoncrème en kaffirbouillon, en een aardappelwafeltje met crème van chermoula en boekweit. Wat een raffinement! Bij een glas frisse Portugese vinho verde Loureiro begint ons menu met gemarineerde makreel met snijboon en ijs van komkommer. De vis verwerkt tot een rouleau, de snijboon in kaarsrechte spaghettislierten ernaast en koningskrab in een apart schaaltje. Verrassende opmaak, heerlijke smaken. Gevolgd door rode mul, à point gegaard en opgediend met gezouten citroen en ansjovis. Aan tafel schenkt de patronne zelf er saus van kropsla overheen.’

Lees hier ook het interview met Margo Reuten uit 2015. 

Nog op zoek naar culinaire parels bij jou in de buurt? Bestel Lekker500 editie 2020 hier online!

Redactie Lekker