Nieuws

Beste van de provincie: Inter Scaldes in Kruiningen

Inter Scaldes in Kruiningen staat wederom op de eerste positie in Lekker500 editie 2020. Dit unieke restaurant is daarmee het beste restaurant van de provincie Zeeland en van Lekker500.

Inter Scaldes

Deze absolute culinaire parel op topniveau staat rotsvast op de eerste plek in Lekker500 editie 2020. Uit de recensie: ‘Zalf van eendenlever met daarop ingekookte oude port en dáároverheen schuim van parmezaan. Bij een glas witte vatgerijpte rioja Murua. Wat een verrukkelijk gerecht in het Kruiningse manoir van Jannis en Claudia Brevet. Jannis kookt rijk en met dure ingrediënten, zonder liflafjes en poespas, mooi en puur met alle aandacht voor de smaak. Claudia leidt met Bono van Veelen een gestroomlijnde en hartelijke bediening in de smaakvol ingerichte, smetteloze en chique restaurantruimte met linnen gedekte tafels, witleren gerieflijk zittende stoelen, blank hout en veel zero-kunst. Geert Rutten, de nieuwe sommelier, is een waardige en kundige opvolger van Koen van der Plas. Hij stelt lichtere wijnen voor en bekoort met fantastische keuzes. Wij snoepen van prachtige amuses als komkommer geïnfuseerd met watermeloen in doperwtencrème met kardemom; Stellendamse garnaal met duindoorn, mandarijn en witlof; rode biet met rozen, ananas, karnemelk en geitenkaascrème. We drinken er een verrassend alcoholvrij aperitief bij: sparkling tea van de Copenhagen Sparkling Tea Company. Een mousserende blend van diverse theesoorten, waaronder jasmijn, witte thee en darjeeling. Verrukkelijk.’

De redactie van Lekker heeft in 2015 een dubbelinterview gehad met Claudia en Jannis Brevet. Benieuwd hoe het voor hun allemaal is begonnen? Hoe zij in 2015 ervoor stonden met Inter Scaldes? En of je ze ergens voor wakker kunt maken? Lees hier het artikel uit 2015. 

Redactie Lekker