Nieuws

Beste van de provincie: Piloersemaborg in Den Ham

De Piloersemaborg is met zijn positie als beste van de provincie hét culinaire pareltje van de provincie Groningen. Het restaurant weet zich al jaren te positioneren in de Top-100 van Lekker500, en ook dit jaar doen ze dat weer met groot succes.

Piloersemaborg

De culinaire oase van Dick en Hilda Soek is dit jaar twee plaatsen gestegen in de Top-100. Hiermee staat het restaurant op positie 65. In Groningen is de Piloersemaborg in Den Ham het enige Top-100 restaurant in de provincie.

Uit de recensie: ‘Eraan vooraf gaan, bij een glas Soraloc prosecco van Perlage, amuses als Groninger eierbal met kwartelei, chaud-froid van geitenwrongel en tomaat, en in ghee gebakken prei met roze peper en zuurkool-uienbouillon onder bladerdeeg. Stuk voor stuk gerechten met de signatuur van Dick Soeks keuken: oorspronkelijk gebruik van een scala aan groenten en vaak met een bijzondere bereiding. De wijnen erbij komen uit Italië. Wie de wijn laat staan, geniet van een saparrangement van onder andere appel, vlierbloesem en duindoorn, aangelengd met bruiswater en daardoor lekker fris. Het hoofdgerecht is perfect gegaarde brasato van rundernek met bloemkool, gegrilde groene asperges, dragon en kappertjes met aardappelmousse en -chips. Heerlijk van smaak en vakkundig gemaakt. In het glas een Treconfini nebbiolo ‘Colline novaresi’ uit Piemonte. Tot slot 14 maanden oude Olde Remekerkaas met uiencompote en roggebrood plus een heerlijk taartje van wortel-duindoornbes met cacao en citroenmeringue. Deze originele keuken kookt eigentijds en smaakvol met gebruik van pure en lokale producten, en dit proef je’ 

Benieuwd naar meer culinaire pareltjes? Bestel Lekker500 editie 2020 hier!

Redactie Lekker